U12 Zlati – Prva prvenstvena tekma

 

Ekipa U12 Zlati je v četrtek 23.8. ob 18:00 odigrala prvo prvenstveno tekmo v novi sezoni proti ekipi iz Ivančne Gorice. Videnega je bilo veliko dobrega, veliko stvari pa bo treba tudi popraviti oz. izpiliti.

V uvodnih minutah smo srečanje začeli dobro, vendar nas je hitro presenetil zadetek s strani gostov v 5. minuti srečanja. Fantje so se nato zbrali in odlično parirali nasprotniku skozi preostanek polčasa, za kar so bili tudi nagrajeni, ko so ob koncu polčasa izenačili na 1:1.

V drugem polčasu se je po številnih menjavah zaradi utrujenosti poznala nezbranost v obrambi in površno upoštevanje navodil trenerja v fazi branjenja. Gostje so to spretno kaznovali in naprej povedli z 2:1, nato pa dosegli še dva hitra zadetka in pobegnili na 4:1.

Tekma še zdaleč ni bila odločena, saj je žoga v napadu krožila bistveno bolje kot v prvem delu 2. polčasa, zato so se priložnosti ponovno ponudile. Z dvema zadetkoma smo se vrnili v igro in zmanjšali zaostanek na 4:3, vendar je za preobrat zmanjkalo časa.

Prišel je prvi poraz, vendar je bilo videnega veliko pozitivnega za prihodnje tekme. Pomanjkljivosti bo potrebno odpraviti, biti bolj odločni v napadu ter pri odvzemanjih žoge in se bolj držati navodil in svojih položajev v fazi branjenja.

Pohvala fantom za odnos in vztrajnost potem, ko smo že zaostajali za 3 zadetke. Prav tako bi se zahvalil staršem za korektno navijanje in spodbujanje naših fantov.

Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium