U13 Črni – Domača tekma proti Arne Tabor

 

Na domači Vrhniki smo se v nedeljo pomerili z ekipo Arne Tabor. Tekmo smo odigrali na umetni travi.

V začetku tekme smo začeli precej rezervirano, kot da bi v mislih še malenkost spali. Pobudo je prevzel nasprotnik, prav tako je imel večinsko posest žoge v prvem delu srečanja. Po nezbranosti pri prostem strelu smo v 15. minuti prejeli zadetek. Do polčasa nismo videli veliko lepe igre, precej je bilo izmenjave posesti in nekaj polpriložnosti na vsaki strani. 

Po odmoru smo dvignili tempo igre in poskušali z visokim pritiskom na nasprotna vrata. Nasprotnikov vratar je imel precej več dela kot v prvem polčasu, vendar ga nismo uspeli premagati. Videlo se je, da se fantje trudijo, vendar da enostavno ni bil naš dan. Malenkost smo bili mehki in premalo odločni na dvobojih kar je nasprotnik skozi tekmo izkoriščal. Napravili smo tudi vrsto nepotrebnih in nespametnih potez, ki so vodile v napake na sredini igrišča in na naši polovici. V zaključku tekme smo z velike razdalje iz prostega strela po visoki žogi prejeli še drugi zadetek in tekmo izgubili z 0:2. 

Skozi celotno srečanje kot ekipa nismo bili pravi. Očitno res ni bil naš dan, nasprotnik pa ravno nasprotno – zelo razpoložen. Ko zmagaš dobiš, ko izgubiš se nekaj naučiš. Ta poraz ni nič hujšega, upam pa, da smo se iz tega poraza veliko naučili. Potrebno bo dvigniti glave, saj v torek že sledi pokalna tekma za našo ekipo, ki se bo prvič preizkusila na velikem nogometu (11 na 11). 

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium