U13 Črni – Domači (individualni) treningi

 

Nastala situacija nas je prisilila, da za nekaj časa odložimo žogo in prenehamo s skupnimi treningi in skupnim igranjem nogometa. Najbolj pomembno je, da ostanemo doma in upoštevamo navodila in usmeritve, ki nam jih narekujejo državni organi. Pomembno je, da v tem času ostanemo zdravi in da ta čas, kar se da dobro izkoristimo. V prvi vrsti lahko opravimo veliko šolskih obveznosti, tako za naprej in nazaj. Ob tem seveda redno in sproti opravljamo tedenske naloge, ki nam jih namenijo učitelji iz šole. Ponavadi nam normalno v tedenskem ritmu zmanjka časa za naše bližnje, zato lahko namenimo malo več časa tudi medsebojnemu povezovanju znotraj družine. 

Pomembno pa je tudi, da ostanemo telesno aktivni in da poskušamo ostati v stiku s športom in z nogometom. V preteklih tednih in teh ki prihajajo, bomo poskušali kar se da dobro razvijati svoje gibalne potenciale in se ob tem kratkočasiti ter zabavati v domačem okolju. Odzivi fantov so zaenkrat dobri in upam da bodo tudi v prihodnje. Nekatere vsebine treninga so morali fantje tudi posneti ter se samoanalizirati, video pa naknadno poslati, da ga pregleda tudi trener. Poudarek treningov je predvsem na ohranjanju in razvijanju občutka za žogo, gibljivosti, koordinaciji in osnovni vzdržljivost ter osnovni moči. 

Za nekaj časa se bodo starši spremenili v trenerje, dnevne sobe v igrišča, preproge v kazenske prostore, vrata v gole, stene v avt linije, a upajmo da ne za dolgo. Skupaj že nestrpno pričakujemo, kdaj se bomo spet vrnili na igrišča.

V prihodnjih dneh se bomo tudi preko videokonference skupaj s fanti dobili, malo pogovorili o tekočih stvareh in imeli odprto predavanje na temo in kaj vsebuje nogometna igra in kako je sestavljeno ogrevanje. 

Vsem želim predvsem zdravja in obilo pozitivne energije ter dobre volje v časih katere preživljamo.

Trener Tadej Špicar

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium