U13 Črni – Dvakrat proti Iliriji

 

Sreda – prijateljska tekma proti Iliriji A

V sredo smo se na domači umetni travi pomerili z ekipo Ilirija A, ki zaseda 2. mesto v 1. ligi mlajših dečkov. Tako pri nas, kot njih, je manjkalo nekaj fantov, vendar smo lahko spremljali res pravi nogometni obračun.

Fantje so spoznali in videli kaj pomeni odločnost, čvrstost, kako se gre v dvoboj ter kako se igra pravi nogomet. V zelo zanimivem srečanju smo tako oni kot mi prikazali lepo igro, nam je za razliko od nasprotnika le zmanjkalo nekaj zaključnih potez za zadetek. Tekmo smo izgubili z 0:3, a večina fantov je prikazala super igro. 

Sobota – prvenstvena tekma proti Iliriji B

V soboto smo se v prvenstvenem obračunu na glavnem igrišču na Vrhniki pomerili z Ilirijo B. 

Prvih nekaj minut nismo bili pravi, imeli smo malce težav pri sprejemih in podajah, kjer nismo bili dosledni. Prav tako želja in borba nista bili na željenem nivoju. V 9. minuti smo nato prebili led z zadetkom, že v naslednji pa v nasprotnikovo mrežo dodali še enega. V zadnji minuti prvega dela smo zadeli še tretjič in odšli na odmor s tremi goli prednosti.

V drugi polčas smo vstopili kot je treba, z visokim ritmom teka in konstantnim pritiskom na nasprotnikovi polovici. Že v prvi minuti se nam je ta odločnost izplačala, ko smo z nekaj sreče zadeli še četrtič. Do konca tekme sta sledila še dva lepa zadetka. Peti je bil dosežen z razdalje, ko je domači vezist z levico poslal žogo v levi zgornji kot gola, zadnji, šesti gol za končnih 6:0 pa smo dosegli po ekipni akciji in lepem preigravanju v kazenskem prostoru, kjer smo lepo zaključili in tekmo s tem zadetkom mirno pripeljali do konca. 

Sledijo počitnice v katerih ne bo premora, namreč prihodnji vikend smo v prvenstvu prosti, a ga bomo izkoristili za novo močno prijateljsko tekmo. 

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium