U13 Črni – Dve tekmi, dva različna izida

 

Nedelja, Brinje Grosuplje

Pretekli vikend, natančno v nedeljo 18.8., je naša ekipa na domačem Drenu merila moči z ekipo iz Brinja (Grosuplje), ki bodo v letošnji sezoni nastopali v 1. MNZ ligi U13. 

Tekmo smo začeli bolj medlo, bili premalo zbrani v fazi obrambe, premalo odločni, prav tako ni bilo prave komunikacije med igralci. Žoga je tekla prepočasi, točnih podaj je bilo premalo, primerilo se nam je tudi zajetno število nepotrebnih napak. Po hitrem protinapadu v prvem polčasu je nasprotnik zatresel našo mrežo in povedel z 1:0.

Po tem zadetku smo zaigrali bolje. Začetna živčnost je izginila, fantje so se rahlo sprostili. Proti koncu polčasa smo zatresli mrežo tudi mi in odšli na odmor z rezultatom 1:1. V drugem polčasu smo kljub želji prejeli še 2 zadetka, tik pred koncem tekme pa še enega in izgubili tekmo z 1:4. Videlo se je, da so se fantje trudili, a enostavno ni bil naš dan. Nekaj fantov iz ekipe je manjkalo, nekaj pa se jih je ravno vrnilo z dopusta, tako da smo nastopili v malce mešani zasedbi. S pristopom in odnosom fantov sem bil zadovoljen, z igro žal ne.

Sreda, Arne Tabor 69

V sredo smo nadaljevali naše pripravljalno obdobje z novo prijateljsko tekmo proti NK Arne Tabor, s katerimi se bomo srečali v ligi – 2. MNZ U13.

Prav tako kot v nedeljo, je nekaj fantov še manjkalo na tekmi. Vračajo se konec tedna oz. v sredini naslednjega tedna. 

Od prve minute smo stopili visoko na napadalno polovico in nasprotniku poskusili onemogočiti kontinuirane napade iz zadnje linije. Žogo smo velikokrat odvzeli po agresivnem pritisku na njihovi polovici in si priigrali kar zajetno število priložnosti in pol priložnosti, ki jih sprva nismo izkoristili, saj so bile zadnje podaje premalo natančne. Prav tako je bilo z zaključnimi streli pred vrati. Okoli 15. minute pa se je pritisk in borba poplačala z zadetkom v nasprotni mreži.

Skozi celotno srečanje smo poskusili z visokim ritmom igre prisiliti nasprotnika v čim več napak, katere smo kaznovali z zadetki. V drugem polčasu smo iz dveh kotov z glavo dvakrat zabili in dokončno zlomili nasprotnika. Fantje so pokazali željo, borbo in zavzetost ter zasluženo dobili tekmo z rezultatom 5:0.

Na tekmi sem videl sem veliko pozitivnih stvari, predvsem sem bil zadovoljen, da je obramba delovala bolje in da smo našo mrežo ohranili nedotaknjeno. Bilo pa je še nekaj pomanjkljivosti, katere bomo skušali odpraviti na naslednjih treningih do prve prvenstvene tekme. Pohvala tudi staršem za navijanje in odlično navijaško vzdušje ob igrišču.

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium