U13 Črni – Generalka pred prvenstvom uspešna

 

Generalka

V nedeljo smo lahko fante videli na novi in hkrati zadnji prijateljski tekmi pred prvo prvenstveno tekmo. Na generalki pred tekmovalnim delom sezone smo se na domačem Drenu pomerili z Ivančno Gorico. Gostje bodo letos nastopali v 1. MNZ ligi U13, saj so se lani uspeli prebiti iz druge lige v prvo. Na tekmi so igrali skoraj vsi fantje z izjemo dveh, ki se vrneta sredi prihajajočega tedna. 

Tekmo smo začeli rahlo zadržano. Obe ekipi sta malce “tipali” nasprotnika in v uvodnih minutah nismo videli pretirano veliko dobre nogometne igre. Potem so se naši fantje sprostili in začeli igrati tako kot znajo. V prvem polčasu smo imeli več posesti žoge in bili bolj podjetni. Ustvarili smo si več priložnosti in na splošno kontrolirali potek srečanja. Nekje na sredi prvega polčasa smo tudi zatresli mrežo gostov in na odmor odšli z zadetkom prednosti. Omeniti gre tudi nekaj solidnih priložnosti gostov, do katerih ne bi smelo priti…

V drugem delu je nasprotnik veliko menjal in poskušal priti do priložnosti. Naši fantje so v obrambi stali bolje kot v prvem delu. Tako se je večina igre odvijala na sredini igrišča ali na nasprotni polovici. V napadu bi lahko dosegli kar lepo število zadetkov, vendar smo bili premalo natančni. Pohvaliti pa moram tudi vratarja nasprotnikov, ki je prikazal kar nekaj lepih in ključnih obramb. Do konca tekme smo potem le dosegli še en zadetek in tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat 2:0 je bil realen. Lahko bi morda dali še kakšen zadetek več, a v prvem delu igre bi lahko kakšnega tudi prejeli. 

Fante zdaj čaka malo lažji teden, v katerem bomo še nadgradili skupinsko in moštveno taktiko v obrambi in napadu, ter se pripravili na prvo tekmo sezone, ki jo igramo v nedeljo v Grosuplju (Brinje).

Pohvala fantom za borbo in željo, prav tako zahvala staršem za podporo in glasno navijanje. 

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium