U13 Črni – Močna prijateljska tekma z Ivančno Gorico

 

V četrtek zvečer smo se na umetni travi v gosteh udarili z Ivančno Gorico, ki nastopa v 1. MNZ ligi U13 in zaseda solidno 7. mesto izmed 12 ekip. S trenerjem sva se dogovorila, da srečanje odigrava tako, kot ga igramo v prvenstvu, 9 na 9, in sicer dvakrat po 35 minut. 

Prvi polčas

Že na ogrevanju glave fantov niso bile povsem pri stvari. To se je poznalo tudi v prvem polčasu. Igra je bila raztresena tako v napadu kot v obrambni fazi igre. Iz globinske podaje po bočnem položaju smo akcijo lepo zaključili s podajo pred gol, kjer smo zatresli mrežo in povedli. Slabo igro v prvem polčasu pa je začinila še nezbranost in neodločnost v obrambi, ko smo v zadnjem napadu v prvem delu prejeli zadetek za izenačenje na 1:1. 

Na odmoru je bilo potrebno malo glasneje opozoriti fante, da se nogomet igra resno, zbrano in zavzeto, ter da ni prostora za nenatančnost in nedoslednost. Da si je potrebno želeti igrati, želeti imeti žogo v nogah, ter da je potreben določen nivo agresivnosti kadar se spuščamo v dvoboje in želimo odvzeti žogo. 

Drugi polčas

Z začetkom drugega dela smo zaigrali tako kot znamo in skozi vseh 35 minut konstantno oblegali nasprotnikova vrata. V zaključku akcij smo imeli malo smole, potrebno pa je pohvaliti nasprotnega vratarja, ki je branil zares odlično. Kar nekajkrat smo stresli okvir vrat in bili proti koncu tekme že malenkost nervozni. Kljub temu pa smo bili dve minuti pred koncem vseeno nagrajeni za ves trud in energijo, ki smo jo pokazali v drugem delu. S pravim evrogolom z razdalje našega veznega igralca smo zasluženo povedli. Tekmo smo tako pripeljali do konca s končnim izidom 2:1 v našo korist. 

Tekma bi lahko bila odigrana veliko bolje. Vseeno veseli dejstvo, da lahko zaigramo tako kot znamo kadar je prisotna želja in prava energija. Pohvale tudi staršem za podporo in navijanje s strani igrišča.

Prihodnji teden nadaljujemo s treningi in pripravo na nadaljevanje prvenstva. Že soboto imamo novo prijateljsko tekmo. Gostili bomo prvouvrščeno ekipo z Gorenjske, v nedeljo pa že sledi odhod na 4-dnevne priprave v Čatež.

Trener Tadej Špicar

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium