U13 Črni – Nervozne tri točke

 

V nedeljo smo na domači Vrhniki pričakali ekipo Bravo B. Zaradi zelo slabega glavnega igrišča z naravno travo smo tokrat tekmo odigrali na umetni travi.

Prvi polčas

Tekmo smo začeli dobro in v 8. minuti vodili že z 2:0. Nasprotnik nas je hitro opozoril, da k nam ni prišel samo na obisk in nas v naslednji minuti kaznoval z zadetkom. Na sredini prvega polčasa smo zadeli še enkrat in na odmor odšli z dvema goloma prednosti. Skozi prvi del smo dobro stali v obrambi, se držali navodil tako v obrambi kot v napadu in zasluženo vodili po 30 minutah.

Drugi polčas

V drugem polčasu smo bili nekoliko razglašeni. V uvodnih minutah drugega dela smo prejeli zadetek, tako da je bil nasprotnik le gol oddaljen od morebitnega izenačenja. V igri je bilo premalo komunikacije. Vsebine s treninga smo slabo prenašali na teren, še posebej neorganizirano smo delovali v obrambi. V napadu pa smo ponovno pokazali premalo koncentracije v zaključnih delih akcij, saj bi morali doseči še kakšen zadetek več iz nekaj zelo lepih priložnosti. 
V sklepnih minutah tekme smo zadeli za 4:2 in se malenkost umirili. Nasprotna ekipa je grizla do konca, zadela gol in zmanjšala zaostanek, ter ponovno na teren vnesla nekaj nemira. Sodniški žvižg je kmalu za tem označil konec tekme, tako da je za zadetek na katerikoli strani zmanjkalo časa.
 
Tekma je prinesla novo zmago za naše fante in nove tri točke, vendar je bilo prisotne veliko nepotrebne nervoze, ki smo jo, roko na srce, ustvarili sami. V prvem polčasu smo odigrali korektno, v drugem pa je bilo opaziti padec zbranosti. Posledično je sledilo površno upoštevanje navodil v obeh fazah igre. To je omogočalo nasprotniku, da je lahko igral in si ustvarjal priložnosti. 
Iz te tekme se lahko naučimo, da ne smemo popuščati v nobenem segmentu igre in da moramo ostati zbrani vseh 60 minut tekme.
 
Trener Tadej Špicar
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium