U13 Črni – Nogometna neodločnost ter nezrelost

 

V torek je selekcija U13 Črni odigrala tekmo osmine finala v pokalnem tekmovanju mlajših dečkov. Z vrstniki iz Slovana smo se pomerili na umetni travi na Kodeljevem.

V prvem delu srečanja smo nastopili kot smo se dogovorili in pritisnili na nasprotnika na njihovi polovici. To jim je povzročalo kar veliko težav pri pripravi napada. V prvih 15 minutah smo bili vseskozi nevarni, vendar nismo uspeli izkoristiti kar smo si pripravili. Ob koncu tega močnega pritiska nam je le uspelo unovčiti eno od priložnosti, ko smo zadeli po predložku s strani. 

V drugem delu smo popustili in pozabili na naloge v obrambni fazi igre ter dovolili nasprotniku preveč prostora. Nasprotnik nas je kaznoval po predložku iz kota in nato še nekaj minut kasneje z globinsko podajo ter strelom mimo našega vratarja. 

Nasprotnik je na koncu srečanja povsem zasluženo zmagal z rezultatom 2:1. 

V zadnjem obdobju imamo kar nekaj težav s komunikacijo, realizacijo in zaključevanjem akcij. Velikokrat med samo igro mislimo, da so stvari samoumevne in da nam bodo stvari kar podarjene same od sebe, namesto da bi nastopili odločno in zrelo ter si vzeli oz. priborili tisto, kar si zaslužimo. Na igrišču je za vsako žogo in vsak meter igrišča potrebno garati tako z glavo kot z nogami na kar včasih pozabimo in smo potem za to nezrelost hitro kaznovani.

V soboto ponovno odhajamo v Domžale. Ponovno bomo odigrali močno tekmo na kateri bomo videli ali smo se iz prejšnjih tekem kaj naučili.

trener Tadej

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium