U13 Črni – Pokalna zmaga

 

Po rezultatsko slabem vikendu smo v torek igrali že novo tekmo. Pokalno tekmovanje pri mlajših dečkih se igra po sistemu 11 proti 11 na celotnem (velikem) igrišču. 

Tekmo smo začelo začeli dobro, saj smo že na začetku pritisnili nasprotnika na svoji polovici in si ustvarili nekaj priložnosti. Hitro smo bili nagrajeni z zadetkom v 4. minuti. 

Do polčasa smo si ustvarili še veliko priložnosti, katerih pa nismo izkoristili. Med drugim smo zastreljali tudi enajstmetrovko. 

V drugem polčasu smo tudi menjali in rahlo zarotirali postavitev igralcev. Nadaljevali smo z napadalno igro, ki je prinesla zadetke šele proti koncu tekme. Bili smo uspešni iz dveh kotov (z glavo in volej udarec) in po udarcu z razdalje, tako da je bil končni rezultat 4:0 v korist naših fantov.

Med samo igro je bilo videno veliko dobrega s strani naših fantov, pozna pa se, da še nismo vajeni velikega igrišča, razdalje in postavitev katero predstavlja 11 igralcev v igri. Uvrstili smo se v naslednji krog pokalnega tekmovanja in pričakujemo žreb, ki nam bo namenil novega nasprotnika. Tekmovalni ritem nadaljujemo s 3. prvenstveno tekmo konec tedna v gosteh pri Zagorju.

Pohvala fantom za super tekmo in staršem za podporo in navijanje s tribun. 

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium