U13 Črni – Pripravljalno obdobje

 

V uvodu je potrebno povedati, da se je z sredino januarja pri selekciji U13 Črni zgodila menjava trenerja. Potrebno se je zahvaliti trenerju Filipu Fridlu za odlično opravljeno delo.

V zadnjih dveh mesecih smo pridno in marljivo trenirali, zaključili z zimsko ligo in odigrali kar nekaj prijateljskih tekem. Priprava na nadaljevanje prvenstva je potekala tekoče po začrtanem planu. Občasno smo imeli le nekaj težav s kar nekaj boleznimi znotraj igralskega kadra.

V zadnjih treh tednih smo odigrali kar 5 prijateljskih tekem. Boljši smo bili od vrstnikov Proteus Postojna, NŠ Fenix in NK Jesenice, kar dvakrat pa smo morali priznati premoč močnemu Slovanu.

Potrebno je izpostaviti, da smo večino tekem odigrali po sistemu 11 na 11 na celotno igrišče kljub temu, da v prvenstvu nastopamo v sistemu 9 proti 9. Opazno je, da se pri nekaterih prvinah velikega nogometa še ‘lovimo’, a je to za starostno skupino U13 nekaj povsem normalnega, saj se s tem šele spoznavamo. Veseli pa dejstvo, da fantje v igri napredujejo in so iz tedna v teden boljši.

Z odhodom na priprave v Novigrad prihajamo v sklepno dejanje pripravljalnega obdobja, ki se bo zaključilo ob koncu marca, ko se začne drugi del prvenstva.

Za dosedanje delo je fante potrebno pohvaliti za delovno vnemo in osredotočenost. Hkrati pa se moramo zavedati, da nismo postorili še ničesar in imamo še veliko rezerve za napredek.

Zahvala gre tudi staršem, ki jih vsakodnevno podpirajo in jim omogočajo, da se športno udejstvujejo in se ukvarjajo s tistim, kar imajo najraje. 

Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium