U13 Črni – Prva tekma, pozitiven vtis

 

Selekcija U13 Črni je začela pripravljalno obdobje pred dvema tednoma in do prve tekme smo zelo pridno trenirali. Manjka še nekaj fantov, ki se vračajo z dopusta, zato zasedba še ni bila popolna.

Na domači Dren je prišel močan nasprotnik – NK Bravo z ekipo, ki je lani osvojila zaključni MNZ turnir U12, letos pa se bodo borili za vrh v 1. MNZ ligi. Z nasprotnim trenerjem sva se odločila, da odigramo 60 minut v 3 tretjinah po 20 minut.

V tekmo smo vstopili dobro. Čutilo se je veliko borbe, želje in zavzetosti. V prvih 20 minutah smo na igrišču stali dobro. Nasprotnik je bil boljši, imel žogo več v svojih nogah, vendar smo si tudi mi ustvarili nekaj priložnosti. V zadnji minuti smo malce nesrečno prejeli zadetek, tako da so fantje na odmor odšli z golom zaostanka.

V drugi tretjini smo pokazali, da tudi mi znamo igrati. Ustvarili smo si več priložnosti, bolje podajali in storili manj nepotrebnih napak. Vse to smo nadgradili z zelo lepim zadetkom in izničili zaostanek. Na drugi odmor smo odšli pri rezultatu 1:2, saj smo bili pri kotu malenkost slabše zbrani in prejeli zadetek, ki ga je nasprotnik dosegel z glavo.

V zadnji tretjini je bilo že občutiti določeno mero utrujenosti, saj smo imeli le tri menjave (nekaj časa celo samo dve), saj se je eden od fantov malenkost poškodoval in je lahko ponovno vstopil v igro šele tik pred koncem tekme. Do konca tekme smo bili blizu še drugemu zadetku, saj smo še dvakrat stresli okvir nasprotnikovih vrat. V izdihljajih srečanja smo prejeli še en zadetek, tako da se je tekma končala z rezultatom 3:1 v korist gostov.

Prvi vtisi so dobri, fantje so dobili prve občutke, kako je igrati skupaj in kako se igra v starostni selekciji U13. S tekmo sem bil zadovoljen, tako z igro, kot z rezultatom. Pohvala fantom za pristop.

Hvala tudi navijačem za podporo in navijanje, ki pa bi lahko bilo na trenutke bolj glasno. Do začetka sezone imamo še veliko treningov, veliko vsebin, ki jih moramo predelati, prav tako bomo odigrali še tri močne prijateljske tekme.

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium