U13 Črni – Solidna igra

 

Tokrat je bil za nas tekmovalno prost vikend, ki smo ga izkoristili za prijateljsko tekmo. V nedeljo zjutraj smo se na domači umetni travi pomerili z ekipo Bravo A. S trenerjem sva se predhodno dogovorila, da bomo odigrali 40 minut po ligaškem sistemu 9 na 9 in potem še 40 minut po celem igrišču 11 na 11.

9 na 9

V prvih 20 minutah “prve tekme” smo bili v fazi napada premalo dosledni in natančni. Manjkalo je tudi nekaj odločnosti, še posebej pri zaključku akcij in pri dvobojih z nasprotniki. V fazi obrambe smo se pomaknili malce preveč naprej in zato delovali neorganizirano, zaradi česar nas je nasprotnik kaznoval z zadetkom. Imeli so tudi veliko priložnosti za povišanje vodstva, vendar je naš vratar strele obranil oz. so bili tudi oni premalo natančni v sklepni fazi napada. 

V drugih 20 minutah smo zaigrali veliko bolje. Tudi sami smo nanizali nekaj lepih priložnosti, a žal izkoristili samo eno. Tudi v obrambi smo delovali bolje kot prej, kar je le dokaz, da zmoremo in znamo, a občasno nismo zbrani. Rezultat po 40 minutah je znašal 1:1, ki se mi je zdel kar pravičen.

11 na 11

Na velikem igrišču se je opazilo, da je nasprotnik tako individualno, kot ekipno malenkost boljši. Predvsem se je to pokazalo pred našim golom, ko je nasprotnik izkoristil skoraj vse priložnosti, mi pa kljub velikemu številu zelo lepo odigranih akcij nismo uspeli zatresti mreže. Gre pa pohvala fantom za željo in borbo, ki pa je v igri tehtnico velikokrat prevesila na našo stran. Rezultat 5:0 za nasprotnika ni realen, saj smo bili tudi mi velikokrat nevarni pred golom. Je pa zato odlično, da smo se s tem porazom nekaj naučili in videli kje imamo še veliko prostora za izboljšavo. 

Hvala tudi staršem za navijanje in podporo s strani igrišča.

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium