U13 Črni – Solidna predstava, težek teren

 

Po rezultatsko uspešnem vikendu smo v torek igrali že novo tekmo. V pokalnem obračunu smo se v gosteh pomerili z Virom. Vreme je bilo lepo, teren pa zelo težek, saj je bilo igrišče izjemno suho in trdo.

 

Prvi polčas

Naši fantje so se ponovno lahko preizkusili, kako je igrati 11 proti 11 na celem igrišču na velike gole. S tem so pridobili nekaj dražljajev in izkušenj, ki bodo še kako pomembne v prihodnjih letih njihovega nogometnega razvoja. 
V tekmo smo vstopili dobro in bili že v uvodnem delu zelo motivirani in nevarni za nasprotnikov gol. Nasprotnik se ni dal in se je skozi celotno srečanje zelo dobro kosal z našim fanti. Po dveh predložkih iz kota nam ni uspelo zadeti. Sredi prvega polčasa smo po zelo lepi globinski podaji našega vezista izkoristili lepo priložnost in zadeli za 1:0.

 

Drugi polčas

Na polčasu smo se dogovorili, da poskušamo vzdrževati pritisk na nasprotnikovo srednjo in zadnjo linijo, ter da poskusimo biti v napadalni tretjini bolj odločni, kar je predvsem manjkalo v prvem delu tekme. Ob začetku drugega polčasa smo opravili  tudi prvi dve menjavi, nekaj minut kasneje pa še preostale tri, tako da so vsi igralci dobili priložnost in odigrali vsaj polčas (30 minut). Kljub nekaterim priložnostim in polpriložnostim naše ekipe, se rezultat do konca tekme ni spremenil. V napadu fantom ni najbolje steklo, v obrambi pa jih je potrebno pohvaliti, da so odigrali korektno in niso dopustili, da bi nasprotnik sploh streljal v okvir gola. 
 
S tem smo iz osmine finala napredovali v četrtfinale, ki se bo odigral šele po novem letu in sicer 14.04.20. V pričakovanju upamo da nam bo žreb namenil  kakšnega od favoritov tekmovanja, ki bi fantom predstavljal še dodaten izziv in motivacijo. 
 
Pohvala fantom za igro, borbo ter seveda zmago, hvala tudi staršem za podporo in navijanje s tribun. 
 
Trener Tadej Špicar
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium