U13 Črni – Super vikend: tri točke v soboto, 2. mesto v nedeljo

 

Sobota, domača tekma s Termit Moravče

V soboto smo se na glavnem igrišču na Vrhniki udarili z ekipo Termit Moravče. Že od prvega sodniškega žvižga smo začeli agresivno in zagnano, z namenom da pokažemo gostom kdo je domačin. 

V prvem polčasu smo z visokim ritmom teka, kontinuiranimi napadi, hitrimi prehodi in točnimi podajami vseskozi ogrožali nasprotnikova vrata. Skozi celoten prvi polčas smo tako zadeli kar petkrat in odšli na odmor z rezultatom 5:0.

V drugem polčasu je motivacija rahlo upadla zaradi visoke prednosti, tako da igre nismo ohranjali na tako visokem nivoju kot v prvem delu. Vseeno smo zadeli še dvakrat, postavili končni izid 7:0 in osvojili nove 3 točke.

Pohvale fantom za igro in staršem za podporo in navijanje s tribun.

Nedelja, turnir Slovenska Bistrica

Skupinski del

V nedeljo smo se odpravili na turnir v oddaljeno Slovensko Bistrico. Od doma smo morali odriniti že v zelo zgodnjih urah, saj smo igrali prvo tekmo turnirja, ki se je začela ob 9:00. 

Turnir smo odprli s tekmo proti domačemu NK Ketty Emmi Bistrica. Že od prve minute smo začeli, kot smo se pred tekmo dogovorili. Odločno, agresivno in napadalno. Vršenje pritiska in visok ritem teka se nam je hitro obrestoval, saj smo kmalu zadeli in povedli. V prvem delu smo zadeli še enkrat in tretjič še v drugem ter slavili s 3:0.

Proti Dravogradu smo nato odigrali močno in čvrsto tekmo, ki ni ponudila veliko zadetkov. Nasprotniki so prav tako veliko pretekli in bili zelo močni v dvobojih. Kljub vsemu smo jih v drugi polovici srečanja presenetili z zadetkom in na koncu slavili tudi na drugi tekmi, tokrat z rezultatom 1:0.

Na tretji tekmi smo bili veliko boljši nasprotnik proti ekipi Miklavža in ponovno osvojili 3 točke v skupini z rezultatom 4:0. Zadnjo tekmo smo vzeli malenkost z rezervo, saj smo že vedeli, da smo uvrščeni v nadaljnje tekmovanje in premagali ekipo Aluminija U12 A z rezultatom 1:0.

Četrtfinale

V četrtfinalu smo ponovno naleteli na domačo zasedbo NK Ketty Emmi Bistrica, tokrat U12. Leto mlajši fantje so igrali precej bolje kot njihovi starejši vrstniki in se skozi celotno tekmo zelo dobro kosali z našimi fanti. Žoga nekaj časa ni želela v mrežo. Prvič smo z zvrhano mero sreče zadeli šele v drugem delu srečanja iz kota. Proti koncu tekme nismo popuščali in zadeli še dvakrat, medtem ko nasprotnik naših vrat resneje ni ogrozil. 

Polfinale

Nasproti so nam stali igralci Drave, ki so v skupinskem delu odigrali tekmo manj kot naši fantje, tako da jih rahla utrujenost in pomanjkanje koncentracije še nista tako zdelali kot katerega od naših fantov. Iskreno povedano so skozi večji del srečanja, ki je trajal 30 minut bili boljši nasprotnik. Je pa potrebno povedati, da so naši fantje v obrambi garali in zato zasluženo ponovno ohranili nedotaknjeno mrežo.

Tekma se je končala z rezultatom 0:0 in sledili so kazenski streli, po katerih smo bili uspešnejši, saj smo zadeli dvakrat, medtem ko je nasprotnik od treh strelov enkrat zadel, enkrat zgrešil, en strel pa je naš vratar ubranil. Tako smo se uvrstili v finale in veselje je bilo nepopisno.

Finale

V finalu so nam nasproti stali fantje iz Velenjskega Rudarja. Za finalni obračun je organizator uredil poseben prihod na igrišče, saj so vsakega igralca poklicali po imenu in priimku, ta pa je nato pritekel iz tunela in se postavil ob igrišče. Pohvaliti gre organizatorja za zelo lepo organizirano finale, prav tako zelo korektno sojenje.

V zadnjih 30 minutah turnirja so fantje iz sebe iztisnili še kar so imeli. Tokrat smo bili boljši nasprotnik mi, vendar žoga ni hotela v mrežo. Roko na srce pa prav veliko priložnosti nismo imeli, nasprotniki pa še manj. Ponovno je bil rezultat 0:0 in sledili so kazenski streli. Prvi zgrešen udarec smo videli šele v šesti seriji, ko smo zgrešili in morali športno čestitati nasprotniku za osvojeno 1. mesto na turnirju. 

Bolj kot z drugim mestom sem bil zadovoljen in vesel, da ni bilo sklonjenih glav in žalostnih pogledov po zapravljeni priložnosti. Fantje so čestitali nasprotnim fantom in trenerju in se objeli, saj so vedeli, da so odigrali vrhunsko in zasedli ODLIČNO 2. MESTO! Prav tako skozi celoten turnir sploh niso prejeli zadetka. Za to je v veliki meri zaslužen tudi naš vratar Nejc, ki je na koncu povsem zasluženo prejel tudi nagrado za najboljšega vratarja turnirja.

Navijači

To pa še ni bila zadnja “lovorika”, ki smo jo odnesli s turnirja. Seveda so vsi fantje prejeli medalje in pokal za osvojeno 2. mesto na turnirju, vendar je bil organizator tako navdušen nad našimi starši, da jim je podelil pokal za najboljše navijače na turnirju. Tudi ta nagrada pa je bila povsem upravičena.

Pohvala fantom za odlično igro, korektno obnašanje in veliko mero zrelosti ob koncu turnirja. Posebej pa gre pohvaliti naše starše in navijače, ki so skozi celoten turnir bili najglasnejši in navijali od prve do zadnje minute, ko so igrali naši fantje. V zelo zgodnjih urah so morali fante pripeljati na turnir, nato pa so še cel dan glasno spodbujali naše fante, ko se le ti igrali. To je prepoznal tudi organizator, ki jih je na koncu presenetljivo nagradil. 

Odličen vikend je dobra popotnica za naprej, saj že kmalu sledijo nove prvenstvene tekme, zelo blizu pa je že tudi novo pokalno srečanje. 

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium