U13 Črni – Tekma proti NK Kolpa

 

S tekmo proti NK Kolpa smo pričeli že v soboto, ko smo se z igralci zbrali pri meni doma in si ogledali njihovo igro in jo analizirali. Z igralci smo se zmenili na kakšen način se bomo zoperstavili dobri ekipi iz Kolpe. Toda pogovor je eno, tekma je pa čisto nekaj drugega.

Danes pa smo videli tisto, kar sem osebno pričakoval. Derbi! Redkokdaj se tudi v mlajših ligah na derbijih gleda in igra lep nogomet. Tekma mogoče ni bila lepa, je bila pa kvalitetna, s polno tempa, priložnosti na obeh straneh.

Skozi celotno srečanje smo poskušali stati visoko in nasprotniku onemogočati kakršne koli prehode v njihovo napadalno cono, pred naš kazenski prostor. V obrambi smo stali dobro in z agresivnim pokrivanjem motili in prekinjali nasprotnikove napade. Imeli smo obdobje, ko bi lahko gostujoče moštvo strli, vendar žal nismo znali izkoriščati priložnosti, ki smo si jih priigrali. Pri zaključkih smo še vedno premalo odločni in zbrani, a smo danes vseeno dosegli dva lepa zadetka.

Priča smo bili težki tekmi , ki smo jo na koncu tudi dobili. S tem smo pokazali pot proti zmagovalni mentaliteti. Čestitati pa je potrebno tudi igralcem NK Kolpa, kajti izkazali so se za dobrega in izjemno težkega nasprotnika z odličnimi posamezniki.

Vse čestitke mojim fantom za borbenost, pristop in tudi ohranjeno mirno kri do konca tekme. Na koncu pa smo še enkrat dokazali, da živimo za težke tekme. Čestitke gredo tudi našim staršem za glasno spodbujanje s tribun.

Jasko
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium