U13 Črni – Tekmovalni teden

 

Selekcija U13 Črni je v tem tednu nabirala izkušnje na velikem igrišču in v 8 dneh odigrala kar 4 tekme (2 v zimski ligi in 2 prijateljski tekmi).
 

Sobota 23.11.

V soboto smo odigrali prvi krog zimske lige na Ježici. Nasprotnik je bil Šmartno, ki se nam je na igrišču dostojno upiral, vendar smo bili enostavno premočan nasprotnik. Tekmo smo dobili s 13:0, igra pa je bila solidna. 
 

Nedelja 24.11.

Naslednji dan smo se pomerili z ekipo NK Radomlje A, ki nastopa v 1. MNZ ligi U13. S trenerjem sva se dogovorila, da 50 minut odigramo po sistemu 9 na 9, 50 minut pa 11 na 11 po celotnem igrišču.
Prvih 50 minut smo odigrali dobro in bili boljši nasprotnik, čeprav nismo igrali svoje najboljše igre. Skozi tekmo smo enkrat zadeli, prejeli pa smo zadetek ob izteku časa, po individualni napaki našega vratarja. 
Drugih 50 minut pa smo bili popolnoma razglašeni. Morda se je malenkost poznala utrujenost od prejšnjega dne in od prve tekme, res je tudi, da je nekaj fantov tokrat manjkalo. Vseeno mislim, da bi tekmo morali odigrati bolje, predvsem v fazi obrambe je bilo preveč napak in premalo zbranega in organiziranega branjenja. Tekmo smo na koncu izgubili s 5:1. Fantje so se na igrišču trudili in garali, ampak očitno kot ekipa nismo bili razpoloženi. 
 

Torek 26.11.

V torek je že sledila nova prijateljska tekma, tokrat v Grosuplju. Odigrali smo 60 minut tekme po sistemu 11 na 11 in bili priča eni zelo dobri in zanimivi tekmi. Potrebno je omeniti, da smo na tekmo prišli brez našega vratarja, tako da sta ga v vratih nadomestila dva igralca, ki sta branila gol vsak po en polčas. Skozi srečanje so bili nasprotniki za odtenek boljši in prikazali lepšo, bolj moštveno in kombinatorno igro in na koncu slavili s 3:0. Realen rezultat bi bil nekako 2:1 za nasprotnike, saj smo imeli tudi mi svoje priložnosti. Smo se pa lahko veliko naučili in videli, kako se igra nogomet na nivoju višje. 
 

Sobota 31.11.

V novem krogu zimske lige je bil na vrsti prvoligaški Interblock. Na srečanju smo bili veliko boljši nasprotnik. Tako individualno kot ekipno smo bili za nivo boljši od domačinov. Res pa da tega nismo dokazovali skozi celotno srečanje in smo imeli v obrambi kar nekaj težav, zaradi nepotrebnih in neizsiljenih napak, ki smo jih storili. Ponovno smo bili brez vratarja, ki je medtem nastopal za MNZ reprezentanco na Slovaškem. Končnih 1:3 v korist naših fantov je realen rezultat, vendar mislim, da smo bili sposobni zadeti še kakšen gol več, ter ohraniti nedotaknjeno mrežo. Prav tako nisem bil povsem zadovoljen z igro, ki bi morala biti boljša in bolj tekoča. 
 
V zadnjih srečanjih mislim, da nismo pokazali vsega kar znamo, saj je bil morda pri fantih opazen rahel padec športne forme, kar ni nič takega in je povsem naraven proces v športu. Pomembno je, da smo jesenski del prvenstva odigrali kar se da dobro, v zimski ligi pa bomo s tekmami in treningi, ter močnimi prijateljskimi tekmami nabirali izkušnje za prihodnje leto in za spomladanski del prvenstva.
 
Trener Tadej Špicar
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium