U13 Črni – Tekmovalni vikend (tekma in turnir)

 

Sobota

V soboto smo odigrali 5. krog zimske lige na Ježici. Nasproti našim fantom so stali vrstniki iz OŠ Olimpije U13. Bili smo pretežno boljši nasprotnik. Videli smo tri zadetke naše ekipe, prejeli pa smo dva in tako dobili tekmo. Ekipno tekma ni bila najboljša, slaba pa tudi ne. V obrambi je bilo kar nekaj nespametnih in nepotrebnih napak z napačnimi odločitvami. Blizu naših vrat smo kar nekajkrat omogočili nasprotniku, da je prišel do priložnosti.

V napadu je šepala skupinska taktika, pri kateri je zmanjkalo nekaj kombinatorike in predvsem sodelovanja določenih soigralcev. Morda so bile malenkost misli že na nedeljskem turnirju. Na koncu smo tekmo kljub malenkost živčnemu zaključku pripeljali do konca in zasluženo zmagali s končnim rezultatom 3:2 v korist naših fantov. Čestitke in pohvala tudi nasprotniku za borbeno in lepo predstavo. Prav tako pohvala našim staršem za glasno navijanje in spodbujanje s tribun. 

Nedelja

V nedeljo smo se odzvali povabilu na turnir Velesovo v Cerkljah na Gorenjskem. Odvijal se je pod balonom na umetni travi, igralo pa se je po sistemu 5 + 1. Prijavili smo dve sorazmerno enakovredni ekipi, ki sta nastopali v skupinah C in D pod imeni NK Dren Vrhnika in NK Dren Vrhnika Črni. 

Črni so v skupini začeli s prvo tekmo proti ekipi Krka Beli in jo po solidnem začetku izgubili z 0:3. Naslednja tekma je bila veliko boljša saj smo z 2:0 ekipo odpravili Triglav Kranj Bordo. Zadnjo tekmo v skupini smo odigrali proti kasnejšim zmagovalcem Ilirija Zeleni. Po polovice tekme je bilo na semaforju še vedno začetnih 0:0 ob koncu srečanja pa nas je nasprotnik nadigral in zasluženo zmagal s 3:0. S tem so Črni zaključili s turnirjem že v skupinskem delu, kjer so dosegli 1 zmago in 2 poraza. Škoda predvsem prve tekme, kjer mislim, da bi lahko odigrali bolje in morda prišli iz skupine. 

Druga ekipa je v prvi tekmi maščevala Črne in premagala ekipo Krka Zeleni z 1:0, kjer bi lahko bil tudi višji rezultat v korist naših fantov. V drugi tekmi smo bili povsem izenačen nasprotnik, vendar smo po dveh napakah prejeli dva nesrečna zadetka. Hitro smo znižali zaostanek, za remi pa je žal zmanjkalo časa. Na zadnji tekmi v skupinskem delu smo nadigrali ekipo Arne Tabor Beli in jo ugnali z 4:0 ter osvojili 2. mesto v skupini in se uvrstili v četrtfinale.

Četrtfinale

Tam so nas kasneje pričakali igralci ekipe Ilirija Zeleni, ki so v skupinskem delu premagali Črne. Prva polovica tekme je bila zelo všečna in zelo gledljiva. Veliko kombinatorike, dvobojev in kar nekaj priložnosti na obeh straneh, malo bolj podjetni so bili ilirijani. V drugem delu srečanja so pokazali zakaj so prvi favoriti za končno prvo mesto in nam v pičlih petih minutah trikrat zatresli mrežo. V zadnji minuti smo nato prejeli še en zadetek in izgubili s 4:0 proti končnim zmagovalcem turnirja, ki so bili zares superiorni.

Fantje so odigrali zelo soliden turnir. Posebej pa bi pohvalil Tima Voljča, ki se je kot igralec žrtvoval za soigralce in stopil v gol, ter v treh tekmah zelo dobro opravil svoje delo.

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium