U13 Črni – Tekmovalno – prijateljski vikend

 

Slovan

V preteklem vikendu smo v dveh dneh odigrali dve tekmi. V soboto je k nam prišel Slovan, ki nastopa v 1. ligi. S trenerjem sva se dogovorila da odigramo 2 x 20 minut po sistemu 9 na 9 in potem še 30 minut 11 na 11. 

V prvih dveh tretjinah smo bili občutno boljši nasprotnik in gostom nismo dopustili, da bi resneje ogrozili naš gol. Po 40 minutah smo na odmor odšli z rezultatom 3:1 v korist naših fantov. Gol, ki smo ga prejeli, je bil dosežen v trenutku naše nezbranosti in nespretnosti v obrambni fazi igre. 

Zadnjih 30 minut po celotnem igrišču smo nadaljevali v istem ritmu kot prej. Z veliko teka, borbe, želje in čvrstih dvobojev. 

Nasprotniku nismo pustili, da bi odigral kaj konkretnega in ga pritisnili visoko na njihovi polovici, ter jim onemogočali prehode na našo polovico. Tudi zadnjo tretjino smo z dvema zadetkoma dobili, tako da smo vedno neugodni Slovan na koncu premagali s 5:1. 

Pohvale fantom za solidno predstavo, željo in borbo.

Borovnica

Tekmo z Borovnico bi morali odigrati že decembra v zimski ligi na Ježici, vendar je bila takrat prestavljena oz. odpovedana. 

Na prošnjo nasprotnega trenerja, da naj ne zaigramo v najmočnejši zasedbi, smo mu ugodili. Že tako je manjkalo nekaj fantov iz naše selekcije, zato smo povabili nekaj fantov iz selekcije U13 Zlati in U12. Časovno smo odigrali podobno kot prejšnji dan in na koncu slavili z visokih 17:0. 

Včasih je potrebno odigrati tudi take tekme, ki so malo lažje, vendar jih lahko vseeno izkoristimo in iz njih iztržimo kaj dobrega. Zato smo jo otežili na igrišču z največ tremi dotiki in veljavnimi goli le z razdalje. 

Hvala tudi staršem za podporo in navijanje s strani igrišča. Sledijo počitnice v katerih treniramo po malenkost prilagojenem urniku, za vikend pa bodo po dolgem času fantje tekmovalno prosti. Z zimsko ligo na Ježici nadaljujemo šele 1.3.

Trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium