U13 Črni – Težko prigarana zmaga

 

Gostovanje v Črnomlju

V nedeljo se je celotna ekipa skupaj z starši odpravila v Črnomelj na gostovanje h Beli Krajini. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj je bilo sončno in toplo.
 
Vedeli smo, da bo tekmec neugoden in da tekma ne bo lahka. Kljub temu, da smo tekmo igrali na umetni travi, nam igra na začetku prvega polčasa ni stekla. Po nespametnem prekršku pred kazenskim prostorom smo po vrhunsko izvedenem prostem strelu nasprotnika prejeli zadetek. Veselje gostiteljev ni trajalo dolgo. Že minuto kasneje smo tudi mi zadeli po prostem strelu. Visoko žogo smo poslali pod prečko, ta pa je končala v mreži. 
 
Skozi srečanje je bilo videti veliko dolgih in izbitih žog, veliko raztrgane igre, nasprotnik pa je kar dobro in uspešno branil svoj gol. 
V drugem polčasu smo še dvignili nivo teka in v fazi branjenja pritisnili visoko na nasprotnikovi polovici. Da smo bili zelo nervozni vse do konca srečanja, smo bili v veliki meri krivi sami. Imeli smo namreč kar nekaj 100% priložnosti, a jih nismo uspeli unovčiti. Veliko je h temu pripomogel tudi vratar nasprotnikov, ki je imel svoj dan, saj je ubranil nemogoče, tudi nekaj strelov iz neposredne bližine. 
 
Borbenost in nepopustljivost naših fantov se je obrestovala ob samem zaključku tekme. Zadeli smo z razdalje, ko je naš branilec poslal žogo v desni zgornji kot. Tu je bil nasprotni vratar povsem brez moči in do konca tekme je ostalo le še nekaj minut. Čisto v zadnji minuti bi lahko zadeli še enkrat, vendar smo bili premalo natančni pri zaključku akcije in je ostalo pri 1:2 v korist naše ekipe, ki je osvojila nove tri točke.

Pojedina

Po koncu tekme smo si pripravili tudi pojedino, saj so naši starši s seboj prinesli žar, na katerem so spekli okusno kosilo. Prav tako so nekateri imeli s seboj nekaj peciva in sladic.
 
Pohvale fantom za preobrat na tekmi in nepopustljivo borbo do zadnjega sodniškega žvižga. Za ves trud in energijo, ki so jo vložili v tekmo kljub temu, da skozi srečanje ni šlo vse po načrtih, so bili nagrajeni. 
Iskrena zahvala tudi staršem za navijanje in podporo s tribun, super vzdušje in pojedino, ki so jo pripravili po tekmi.
 
Trener Tadej Špicar
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium