U13 Črni – Tri tekme v enem tednu

 

Selekcija U13 Črni je v zadnjem tednu nastopila kar na treh tekmah. Odigrali so dve domači srečanji in pokalni obračun v gosteh na Ježici pri Interblocku.

Olimpija

Na domači prvenstveni tekmi so gostili močno ekipo Olimpije in v 1. polčasu zagospodarili terenu, vendar je rezultat ob koncu polčasa ostal enak začetnemu. V drugem delu je Olimpija prevzela pobudo, vendar smo z disciplino v obrambi in borbenostjo držali vajeti igre v naših rokah. V enem izmed protinapadov smo uspeli zadeti in povedli z 1:0. V nadaljevanju nismo odstopali od naše igre in tudi začeli izničevati pobudo nasprotnika. V še enem izmed protinapadov nam je uspelo podvojiti vodstvo. Nasprotniki so s pravim eurogolom z razdalje znižali izid na 2:1, vendar nam je uspelo zadržati rezultat in smo si tako prigarali prvo zmago v prvenstvu.

Interblock

V torek smo se odpravili na pokalni obračun na Ježico, kjer smo se v pokalu pomerili z domačim Interblockom. V srečanju smo prevladovali in imeli žogo večinoma v naših nogah. Na polčasu je bil rezultat 0:4 v korist naših fantov. Ob polčasu smo opravili nekaj menjav in dali priložnost za igro tudi nekaj fantom iz selekcije U12 oz. U13 Zlati. Nasprotnik je potem malce lažje zadihal in nam predvsem iz naših napak uspel zadeti tri gole, vendar smo s ponovnim zadetkom na koncu mirno pripeljali tekmo do konca s končnim rezultatom 3:5. S tem smo tudi napredovali v naslednji krog pokalnega tekmovanja.

Domžale

V preteklem vikendu smo odigrali še eno težko srečanje v prvenstvu. Na Vrhniko so prišle Domžale, ki imajo tudi nekaj vrhunskih posameznikov. V prvem delu smo bili skoraj povsem enakovreden nasprotnik. Na sredini prvega dela smo ob nezbranosti v obrambi prejeli nesrečen zadetek. Smo pa imeli ob koncu polčasa dve zelo lepi priložnosti za izenačenje, vendar jih nismo uspeli izkoristiti. V drugem delu so nam rahlo pojenjale moči, saj je bil tempo igre zelo visok. Prejeli smo še štiri zadetke in tekmo izgubili z rezultatom 0:5, vendar pustili dober vtis, saj so fantje odigrali še eno dobro srečanje in dokazali, da se lahko kosajo tudi z eno najboljših ekip v Sloveniji.

Fantje nimajo počitka in nadaljujejo z dobrim delom na treningu, za vikend pa se ponovno odpravljamo na Ježico, kjer se bomo spet pomerili z Interblockom, tokrat v prvenstvu.

trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium