U13 Črni – Uspešen debi

 

Selekcija U13 Črni je v preteklem vikendu začela s tekmovalno sezono v 2. MNZ ligi U13. Moči smo merili v Grosuplju s tamkajšnjo ekipo Brinje Grosuplje B. 

Že od začetka tekme smo pokazali, da smo v Grosuplje prišli igrati nogomet in hitro povedli v 4. minuti srečanja. Skozi prvi polčas smo vršili pritisk na nasprotnikova vrata, si ustvarjali priložnosti, bili nevarni, prav tako smo enkrat stresli okvir vrat. Imeli smo vrsto lepih priložnosti, vendar je vsakič uspešno posredoval nasprotnikov vratar. 

V drugem polčasu smo še stopili na plin in nadaljevali z obleganjem nasprotnikovih vrat. Videli smo veliko lepo odigranih akcij z zelo malo dotiki, hitrimi podajami in dobrimi zaključki, ki pa še vedno niso bili dovolj natančni, da bi ponovno zatresli mrežo. Vseskozi smo bili blizu drugega zadetka, ki je visel v zraku. Stresli smo tudi prečko, ponovno je imel nasprotnikov vratar veliko dela, ki ga je opravil z odliko.

Na koncu je v zadnji minuti malenkost padla zbranost v obrambi. Kaj kmalu bi po hitrem protinapadu nasprotnika lahko prejeli zadetek, vendar smo imeli nekaj sreče, ko so nasprotniki zadeli le vratnico. Tekma se je končala z rezultatom 1:0, ki smo ga postavili že v prvem polčasu. Za uspešen debi je ekipa osvojila prve tri točke v sezoni. 

Fantje so tekmo odigrali zelo dobro, manjkalo je le nekaj več zadetkov v mreži nasprotnika. Prav tako mislim, da bi skozi celotno srečanje lahko več časa vršili pritisk na nasprotnikovi polovici v fazi branjenja in ohranjali malenkost višji nivo teka. Pohvala in čestitke tudi nasprotni ekipi za fair play srečanje. 

Naslednji vikend nadaljujemo tekmovalne aktivnosti s sobotnim turnirjem v Postojni in nedeljsko tekmo na domači Vrhniki. Pohvale fantom za igro, željo in borbo, prav tako hvala staršem podporo in glasno navijanje s tribun. 

Trener Tadej Špicar 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium