U13 – Začelo se je prvenstvo

 

Po odigrani zimski ligi in opravljenih pripravah v Čatežu se je začela liga. Zimsko ligo smo zaključili z zmago proti domačinu ekipi Interblocka in tako na koncu zavzeli peto mesto med 12-imi ekipami. Na pripravah v Čatežu smo naredili res kvalitetnih 5 treningov. Nekateri fantje so prvič začutili pravi pomen priprav, a jim ni žal. Odigrali smo tudi prijateljsko tekmo s selekcijo U12 HNK Lokomotive iz Zagreba ter vknjižili zmago 2:1. 

V soboto pa se je začelo tudi prvenstvo. Nasprotnik je bila Krka iz Novega mesta. Sama tekma ni bila lepotica, saj vemo, da se težko borimo za vsako točko v prvenstvu, kjer so res kvalitetne ekipe. V tekmo smo vstopili odločno, a smo že v 9. minuti po svoji neumnosti zaostajali 0:1. Nato je bila igra dokaj izenačena z nekaj priložnosti na obeh straneh.. V 25. minuti so nas gostje po ukradeni žogi matirali še drugič.

Nismo se predali in smo še pred polčasom znižali po lepi globinski žogi in dobri reakciji našega napadalca. V drugem polčasu smo bili res taktično kvalitetni, saj so fantje potrpežljivo čakali na napake nasprotnika in z hitrimi prehodi ogrožali nasprotnika. V lepem številu priložnosti nam ni uspelo doseči gola in ko smo naredili popolni pritisk, nas je kvalitetni nasprotnik matirali iz protinapada za končnih 1:3.

Kljub grenkem priokusu smo lahko zadovoljni s prikazanim. Dosežen zadetek (v jesenskem delu samo en gol na osmih tekmah), kopica ustvarjenih priložnosti in predvsem taktična zrelost fantov nam daje upanje na boljšo in uspešnejšo pomlad.

Nadaljujemo s treningi in prijateljskimi tekmami, kjer razvijamo določene zadeve s treningov in kjer so dovoljene tudi stvari, ki jih na prvenstvenih tekmah ne delamo.

trener Filip Fridl

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium