U13 Zlati – Dobra igra proti Litiji

 

V soboto smo se pomerili z vrstniki iz Litije, kjer je polovica fantov starejših, saj je naša ekipa sestavljena izključno iz fantov letnika 2010. 

Razlika v letih se pozna domala vsako tekmo, saj je posledično velika razlika v fizičnih sposobnostih fantov in predvsem v višini. Zato večino zadetkov prejmemo iz prekinitev, ker se večina ekip namesto na igro koncentrira na ostale nepomembne prvine igre.

Navkljub temu pa smo mi ekipa, ki igra razvojni nogomet z velikim številom dotikov žoge, velikim številom podaj, preigravanj in vseh ostalih prvin, ki služijo za nogometni razvoj fantov in ne toliko za rezultat. 

Tudi na tej tekmi ni bilo nič drugače. Mi smo imeli posest žoge, velikokrat izpeljali žogo na nasprotno polovico brez dolgih podaj in si nato priigrali tudi nekaj lepih priložnosti, kjer pa še nismo na željenem nivoju. To se potem pozna v mirnosti pri zaključku in pogosto se dogaja, da v strelu hitimo oziroma ne izbiramo pravih strelov. 

Na koncu smo tekmo izgubili, ampak pustili zelo dober vtis. Predvsem v drugem polčasu se zdi, da smo igrali samo mi, nasprotnik pa se je odločil za nabijanje žoge in grobe prekrške. 

Ob tej priložnosti bi pohvalil fante za dobro delo v dosedanjem delu sezone, kar se pozna tudi v njihovem napredku. Želel bi si le nekaj več koncentracije in natančnosti pri izpolnjevanju mojih navodil.

trener Blaž

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium