U13 Zlati – Dva poraza

 

Radomlje

Ekipa Zlatih nadaljuje z ritmom tekem. V torek, 8. oktobra popoldne smo gostovali v Radomljah. Tekma je bila ligaška. Fantje so pred tekmo točno vedeli kakšno je stanje na lestvici, čeprav jim vedno govorim, da naj lestvice ne gledajo.
 
Čutiti je bilo nervozo. Pred začetkom tekme smo ugotovili, da sodnika ne bo, kar za tekmo ni pomenilo nič dobrega. Tekmo smo začeli slabo, prestrašeno in v krču. Sprejemi in podaje, ki nam ponavadi ne delajo težav, so bili nenatančni oz. slabi. V obrambi smo stali predaleč od svojih nasprotnikov. Nasprotnik je igral lepo, od noge do noge, mi pa smo poizkušali preveč individualno in žoge izgubljali zelo hitro. Pred koncem polčasa je nasprotnik po protinapadu iz naše prekinitve zadel za 1:0. Drugi polčas je bil podoben. Nasprotnik je igral, mi pa smo prežali na protinapade. Bili smo premalo konkretni, nasprotnik pa je svojo dobro igro kronal še z drugim zadetkom v naši mreži. Tekma se je tako končala z rezultatom 2:0.
 
Še bolj kot slaba igra me je zmotilo neprimerno obnašanje nekaterih naših igralcev. Naučiti se moramo, da je treba, ne glede na rezultat in sodniške odločitve tekmo odigrati fer do zadnje minute in dostojanstveno prenesti poraz.

Olimpija

V petek, 11. oktobra smo igrali prijateljsko tekmo v Ljubljani na Jami tekmo proti Olimpiji B. Tudi tokrat je bil nasprotnik boljši, hitrejši, bolj konkreten. V napadu smo na sredini igrišča še sestavili nekaj podaj, pri izpeljavi napada do zaključka pa smo bili premalo konkretni. V obrambi smo stali preveč narazen, premalo je bilo pomoči in varovanja. Cela tekma je praktično potekala podobno, tako da so domači zasluženo visoko zmagali.
 
Sama poraza ne pomenita nič hudega, pomembno je samo, kaj bomo od njiju odnesli. Tekmi sta pokazali vse naše pomanjkljivosti. Ugotovili smo, da se moramo spustiti na realna tla in začeti trenirati še bolj zavzeto. Cilj je, da igramo podobno, kot sta na zadnjih dveh tekmah igrala naša nasprotnika. Igrati moramo torej bolj kolektivno, z več podajami in več teka. Ekipa mora v vseh fazah igre stati bolj skupaj. Vse to bomo poskušali popraviti na treningih.
 
Gašper Stržinar
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium