U13 Zlati – Dva različna nasprotnika

 

V nedeljo, 26. januarja je ekipa Zlatih odigrala dve tekmi v zimski ligi v Radomljah. V ekipi je zaradi bolezni, poškodb in drugih razlogov manjkalo kar nekaj igralcev, vendar pa smo že na prvi tekmi ugotovili, da ima nasprotnik je večje težave s številčnostjo. 

Virtus 

Prvo tekmo smo igrali proti ekipi Virtusa. Bili smo boljši nasprotnik, vendar smo bili premalo natančni in konkretni. Po prvem doseženem golu je igra bolj stekla in kmalu je sledil še eden. Namesto, da bi še z enim, dvema zadetkoma rešili tekmo v svojo korist že pred polčasom, smo popustili in dopustili nasprotniku nekaj priložnosti. Po nekaj minutah polčasa smo po nekaj opravljenih menjavah spet prevzeli pobudo in kmalu po lepi akciji zadeli še tretjič. Svojo mrežo smo do konca ohranili nedotaknjeno, tako da je bil končni rezultat 3:0 za našo ekipo.

Komenda

Drugo tekmo dneva, proti Komendi, smo odigrali s samo dvema menjavama. Že od prve minute se je pokazalo, da je nasprotnik bolj kvaliteten in svež. Žogo so imeli v nogah večino časa in vseskozi ogrožali naša vrata. Fantje so se polovico prvega polčasa dobro upirali, nato pa prejeli zadetek po individualni akciji. Do polčasa smo držali minimalen zaostanek. V drugem delu sta koncentracija in predvsem energija občutno padli, kar se je poznalo pri še štirih prejetih zadetkih. Sami smo bili nekajkrat nevarni, vendar pa gola nismo uspeli doseči. Končni rezultat, 5:0, je bil malo nezaslužen, vendar pa ne gre fantom nič zameriti, saj so proti v tem trenutku bolj kvalitetnemu nasprotniku, dali vse od sebe.

Trener Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium