U13 Zlati – Dve zelo dobri tekmi pred počitnicami

 

Ekipa U13 Zlati je po dveh zaporednih porazih odigrala dve zelo dobri tekmi. Spet smo začeli igrati kot ekipa, na tekme pa smo prenesli tisto, kar smo se dogovorili na treningu.

Olimpija

Prvo smo igrali v Ljubljani proti Olimpiji. Prvi polčas je bil soliden, čeprav je bil nasprotnik malo boljši in na odmor odšel s prednostjo 1:0. Fantje so odigrali čvrsto in si veliko pomagali, zato smo na igrišču delovali dobro. V drugem polčasu smo odigrali še bolje in po dveh zelo lepih protinapadih dvakrat zadeli. Vodstvo smo držali vse do zadnjih trenutkov tekme, ko smo že v sodnikovem podaljšku iz protinapada prejeli zadetek. Le ta nas je zelo raztožil, saj so si fantje s pristopom in željo zaslužili tri točke. Glede na realno stanje na igrišču skozi celotno tekmo pa je bil izenačen rezultat kar pravičen. Naučili smo se, da moramo biti zbrani do zadnjega sodnikovega žvižga, drugače si lahko hitro kaznovan.

Slovan

V soboto smo igrali domačo tekmo proti Slovanu. Pričakovati je bilo izenačeno tekmo, kar se je tudi uresničilo. V prvem polčasu nismo bili pravi. Delali smo napake, priložnosti nismo izkoristili, gostje pa so bili malenkost bolj konkretni in na odmor odšli s prednostjo 1:0. Med polčasom smo se dogovorili, da moramo dvigniti svojo igro in biti bolj odločni. Zaigrali smo občutno bolje in rezultat obrnili na 3:1. Namesto, da bi še nekaj res lepih priložnosti izkoristili in tekmo odločili predčasno, smo v igri padli in dopustili nasprotniku, da je zadel. Do konca smo tako malo trpeli in se branili, vendar pa nam je tokrat tekmo uspelo rešiti in na koncu smo zasluženo slavili zmago. Verjetno je pomagala tudi izkušnja s tekme z Olimpijo.

Za konec se zahvaljujemo staršem za glasno in korektno navijanje. Sledijo treningi med počitnicami, malo odmora in potem zaključek jesenskega dela sezone.

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium