U13 Zlati – Nogometna nedelja

 

Turnir Ljubljana Hermes

Selekcija U13 Zlati je bila v nedeljo, 9. februarja, polno tekmovalno obremenjena. Del ekipe je dopoldne sodeloval na dvoranskem turnirju v Ljubljani, ki ga je organiziral NK Ljubljana Hermes. 
 
V skupinskem delu smo se pomerili z ekipami Črni Graben, Bela Krajina in ekipo Ost. Tirol iz Avstrije. Najprej smo po slabo začeti tekmi in prejetem golu s 3:1 premagali Avstrijce, nato smo z 2:0 premagali ekipo Črni Graben, na koncu pa z minimalnim rezultatom 1:0 še Belo Krajino. Tako smo se kot prvo uvrščena ekipa skupine uvrstili v četrtfinale, kjer je bil naš nasprotnik ekipa Zagorja. 
 
Bili smo boljši nasprotnik in brez večjih težav povedli z 2:0, nato pa popustili in prejeli gol. Tako smo bili do zadnjega sodnikovega žvižga malo nervozni, a vseeno pripeljali tekmo do konca in se veselili napredovanja.
 
V polfinalu nas je spet čakala avstrijska ekipa iz naše skupine, ki se je kot najboljša 3. uvrščena ekipa turnirja uvrstila v izločilne boje. Odigrali smo verjetno najboljšo tekmo na turnirju. V obrambi smo bili čvrsti in odločni, v napadu pa kombinatorni in učinkoviti. Povedli smo s 3:0 in držali vse vajeti igre v svojih rokah. V zadnji minuti smo sicer prejeli zadetek, a to ni spremenilo ničesar. Zasluženo smo se uvrstili v finale turnirja, kjer nas je spet čakala ekipa iz naše skupine, Črni Graben.
 
V finalu smo imeli žogo veliko večino časa, poizkušali smo, vendar smo bili premalo konkretni. Nasprotniku nismo pustili, da bi bil nevaren, sami pa kljub posesti in pritisku nismo uspeli dovolj ogroziti nasprotnikovih vrat, da bi spremenili začetni rezultat. Sledili so udarci s sedmih metrov. Vratarja obeh ekip sta ubranila po dva strela od prvih treh, zato je sledila serija po en strel. Vratar nasprotnika je spet ubranil naš strel, njihov strelec pa je zadel, tako da so se zmage na turnirju veselili nasprotniki.
 
Sledila je seveda slaba volja in razočaranje. Tudi sam sem si želel zmage na turnirju, sploh ker smo bili kvalitetnejši od nasprotnika v finalu, kar smo pokazali tudi v skupini. Morda je bila za nekoliko slabšo in manj konkretno igro v finalu kriva utrujenost, morda dejstvo, da smo imeli v glavah, da smo kvalitetnejši od nasprotnika. Fante vedno učim, da se tekma začne z 0:0 in da je treba vedno na igrišču pokazati, kdo je boljši in igrati do zadnjega sodnikovega žvižga. Kljub temu, da nam loterija kazenskih strelov spet ni prinesla veselja, smo že, ko smo zapuščali garderobo dvignili glave, saj smo počasi dojeli, da je tudi 2. mesto na turnirju 12 ekip zelo dober rezultat. 
 
Bravo fantje, bravo ekipa! Hvala staršem za glasno podporo!
  

Zadnje kolo zimske lige v Radomljah

Popoldne smo igrali še zimsko ligo v Radomljah. Nasprotnik je bila ekipa Jesenic, vodilna ekipa na lestvici. Glede na to, da je bilo to zadnje kolo lige, so seveda hoteli zadržati prvo mesto in postati prvaki lige. Mi smo se že na treningih dogovorili, da rezultat na tekmi za nas ni pomemben, da se gremo zabavat in trdo prodati svojo kožo. Tekmo so večinoma začeli fantje, ki navadno pridejo v igro nekoliko kasneje. Odigrali so zelo zelo dobrih 13 minut in bili praktično enakovreden nasprotnik. Tudi po menjavah smo ohranili visok nivo igre in poiskušali igrati lep nogomet, ne glede na to, da je nasprotnik vmes povedel z 1:0. Prvi polčas je bil morda celo najboljši na celotni ligi. Fante sem zelo pohvalil in jim čestital, želel sem da dojamejo, česa smo sposobni, če igramo sproščeno in brez pritiska. 
 
V drugem polčasu smo razumljivo padli. Pol ekipe je igrali že svojo 7 tekmo v dnevu, nasprotnik pa je nujno potreboval zmago, da postane prvak lige. Začeli smo delati napake, kar je nasprotnik kaznoval. Na koncu smo visoko izgubili, vendar iz tekme povlekli veliko pozitivnega. Zbudili so se igralci, ki so “spali” celotno zimsko ligo. Kot trener, sem bil z igro in pristopom fantov, ne glede na visok poraz, zelo zadovoljen.
 
Sedaj je, kar se tiče zimske lige, na vrsti samo še razigravanje – tekma proti istouvrščeni ekipi iz  skupine A. V soboto torej igramo proti ekipi Doba.
 
Za konec bi se rad zahvalil staršem za glasno in športno navijanje, ne glede na našo igro in rezultate! Ekipi to veliko pomeni.
 
Trener Gašper
 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium