U13 Zlati – S pokalom s turnirja v Kamniku

 

Selekcija U13 Zlati se je v nedeljo, 12.1. udeležila turnirja v Kamniku. Nastopali smo z dvema ekipama, Črni in Zlati, skupno pa je na turnirju igralo 16 ekip. 

Skupinski del 

Ekipa Črnih se je v skupini pomerila z ekipami NK Litija, NK Idrija in NK Šmartno. Najprej so premagali Litijo, nato so se dobro upirali fizično močnejšim igralcem iz Šmartnega, na tretji tekmi pa so premagali ekipo Idrije. Tako so se kot drugo uvrščena ekipa skupine uvrstili v četrfinale.

Ekipa Zlatih je imela z žrebom manj sreče, nastopali so v težji skupini skupaj z ekipami NK Komenda, NK Kamnik in ND Slovan. Z ekipo Komende so po zanimivi tekmi najprej igrali izenačeno, nato pa so izgubili naslednji dve tekmi z minimalnim rezultatom 1:0. Rezultatsko je bilo to premalo za napredovanje iz skupine, čeprav so fantje na igrišču pustili dober vtis in prikazali všečno igro. Z malo več sreče pri žrebu in na samih tekmah, bi bili tudi oni udeleženci izločilnih bojev.

Četrfinale

V četrtfinalu se je ekipa Črnih pomerila z eklipo Bele Krajine. Po dokaj izenačeni tekmi smo proti koncu nekoliko srečno zadeli za 1:0, nato pa s srčno in borbeno igro ohranili svojo mrežo nedotaknjeno in se tako veselili uvrstitve v polfinale in osvojitve enega od štirih pokalov.

Polfinale

Sledila je polfinalna tekma proti ekipi z imenom Mladi upi, ki je bila sestavljena iz igralcev NK Radomlje in NK Komenda. Fantje so se favoriziranim nasprotnikom dolgo zelo dobro upirali in držali začetni izid. Na koncu so jim pošle moči, koncentracija je popustila in prejeli so dva zadetka. 

Šestmetrovke za 3. mesto 

Za tretje mesto se ni igrala tekma, ampak so se takoj streljale 6 metrovke. Nasprotnik je bil NK Šmartno. Po treh strelih smo žal morali priznati premoč nasprotniku in tako smo osvojili 4. mesto na turnirju. Pretirane slabe volje ni bilo, saj smo že z uvrstitvijo v polfinale in osvojitvijo pokala presegli svoja pričakovanja pred turnirjem.

Zaključne misli

Glede na delitev v dve ekipi in na kar nekaj odsotnih igralcev je to zelo lep uspeh za naše fante. Za pristop, željo in prikazano igro velja pohvaliti fante obeh ekip. Kot trenerja sta me obe ekipi s prikazanim pozitivno presenetili, čeprav se rezultatsko Zlatim ni izšlo po željah.

Posebna pohvala gre vratarju ekipe Črnih Titu, ki se je samostojno javil, da bo branil na celotnem turnirju. Prav tako gre posebna pohvala trem fantom ekipe Zlatih, ki so branili vsak po eno tekmo.

Hvala staršem, da ste cel dan žrtvovali za nogomet in glasno spodbujali obe ekipi skozi celoten turnir!

Trener Gašper 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium