U13 Zlati – Spomladanski del

 

Za ekipo sta prvi dve ligaški tekmi po zimskem premoru. Najprej smo se na domačem igrišču pomerili z igralci Bartog Trebnje. Razmere za igro so bile težke, igra nam ni stekla najbolje, a vseeno smo bili boljši od nasprotnika in zmagali z 2:1.

Med tednom je sledilo še gostovanje v Zmajevem gnezdu pri NK Olimpiji. Vlogo pravih zmajev na tej tekmi so prevzeli naši igralci. Igrali so borbeno, disciplinirano, agresivno, s tesnim pokrivanjem. Prvi polčas se je končal brez golov, v protinapadih smo zapravili dve, tri velike priložnosti, Olimpija pa praktično niti enkrat ni streljala na naš gol. Nadaljevanje je bilo podobno. Olimpija je bila nemočna, čeprav je imela žogo več v nogah, mi pa smo bili nevarni v protinapadih. Sredi polčasa, po dobro izvedenem kotu, smo povedli z 1:0. Žal nam je na koncu sreča obrnila hrbet. Nekaj spornih sodniških odločitev, igralcem je padla zbranost in Olimpija je iz edinih dveh strelov na gol dosegla dva gola. Srečno so se izvlekli.

Za igro je treba pohvaliti prav vse, od prvega do zadnjega. Igrali so blizu svojega trenutnega maksimuma. In še nekaj. Dokazali so, da ob izpolnjevanju taktičnih nalog in maksimalni borbenosti, lahko enakovredno igrajo tudi z najboljšimi.

Po tekmi je bilo tudi nekaj solz. Tak poraz vedno boli. Fantje, glavo gor, starši navijači in trenerja smo bili tokrat res zadovoljni in ponosni na vas.

Iztok Gruden

 
Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium