U13 Zlati – Trening malo drugače in tekma v Litiji

 

Žogarija

V petek smo zaradi zasedenosti igrišča na Drenu trening morali nekoliko prilagoditi. Ponudila se je možnost, da sodelujemo na Žogariji, katere finale za Slovenijo je v petek potekal na Vrhniki. Priložnost smo seveda izkoristili, naši fantje pa so predstavili naš klub tako, da so prikazali svoje znanje v žongliranju. 

Fantje se kamer niso ustrašili, žoge so bile v zraku zelo dolgo, fantje pa so si za prikazano prislužili praktično nagrado.

Po Žogariji je sledil trening, ki smo ga delno naredili na zelenici ob garderobi in delno na igrišču z mivko. Fantje so delali zavzeto, vzdušje je bilo dobro, nekateri pa so ob tem premagali še strah pred kamerami, tako da lahko dan ocenimo kot pozitiven.

Litija

V soboto je nato sledila tekma v Litiji. Po nekaj minutah tekme je začelo močno deževati, kar je pogoje za igranje zelo otežilo. Čeprav smo povedli, prvi polčas z naše strani ni bil najboljši in domačini so to kaznovali z golom za izenačenje tik pred polčasom. V drugi polčas smo vstopili odločno in zadeli že po 20 sekundah. Kljub prevladi na igrišču, tretjega zadetka nekaj časa nismo dosegli. Ko smo ga, smo na nasprotnikova vrata še bolj pritisnili. Zadeli smo kar nekaj vratnic, vratar domače ekipe pa je s svojimi dobrimi obrambami preprečeval, da bi dosegli še kakšen gol več. Želja po dosegi zadetka nas je malo preveč ponesla. Stali smo previsoko, zato je imel nasprotnik tik pred koncem nekaj nevarnih protinapadov. Na našo srečo, se niso končali z zadetki.

Na splošno gledano, tekma ni bila najboljša. Fantje znajo odigrati veliko bolje, kar so letos že pokazali. Vseeno pa veseli, da smo kljub nekoliko slabši igri in težkim pogojem iz Litije odnesli 3 točke.

Zahvala gre staršem za glasno navijanje in spodbujanje naših fantov kljub neugodnemu vremenu!

Trener Gašper

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium