U13 Zlati – Turnir Interblock – 2. mesto

 

Preteklo nedeljo je potekal turnir U12 na Interblocku, katerega se je udeležila tudi naša selekcija. Na turnirju je nastopalo osem ekip.

Skupinski del

V skupinskem delu smo igrali najprej proti NK Vir. Bili smo dominantni na igrišču in ob tem zabili kar nekaj golov. Tekmec nas je nekako uspaval, saj je bil zmagovalec kar hitro znan. Tako smo osvojili prve tri točke na turnirju.

Sledila je naslednja tekma proti Škofji Loki. Že od začetka smo vedeli, da je to težek nasprotnik, zato smo morali v tekmo vstopiti previdno. Tekmo smo dobro začeli, ter povedli za dva gola. Prvih 10 minut smo prevladovali na igrišču, potem pa je tekmec prišel do srečnega zadetka, nekaj minut zatem pa še do drugega zadetka po uspešni akciji v napadu. Na koncu je bil neodločen rezultat pošten. 

Zadnjo tekmo smo igrali z domačini. Tudi tokrat smo prevladovali. Naš vratar ni imel veliko dela in tako smo tekmo zaključili z zmago. Končno prvo mesto v skupini nas je vodilo v polfinale.

Polfinale in finale

Tam smo se srečali z ekipo iz Kamnika. Pričakovali smo bolj izenačen dvoboj, vendar pa so fantje pokazali kvalitete in predvsem željo, za kar smo bili skozi tekmo nagrajeni. Priložnosti za zadetek so se vrstile, izkoristili smo samo dve. Ob igri, ki smo jo pokazali na igrišču, tekmec ni mogel resneje ogroziti naših vrat. Z zmago smo se uvrstili v finale. Tam nas je pričakala ekipa, s katero smo igrali že v skupinskem delu, Škofja Loka.

V finalu smo lahko videli dobro in napeto tekmo do zadnjih sekund. Skozi tekmo smo si s tekmecem izmenjevali pobudo na igrišču. Kot prvi smo si priigrali dve veliki priložnosti, ki pa jih žal nismo izkoristili. Obe ekipi sta prikazali odlični predstavi, žal pa je tekmec proti koncu srečanja prišel do zadetka. Zadnje minute smo bili ponovno nevarni in podjetni. Visoko smo napadali, imeli nekoliko več žoge v naših nogah, ter še naprej prihajali v priložnosti za zadetek, a nam ni uspelo izenačiti izida. Na koncu je tekmec zmagal z minimalnim izidom 1:0.

Na koncu osvojeno drugo mesto je lep pokazatelj dela na treningih in vzpodbuda za nadaljnji trud na prihajajočih treningih, tekmah in turnirjih.

Čestitke vsem igralcem za osvojeno drugo mesto, ter zahvala staršem za korektno navijanje in spodbujanje svojih otrok.

Danijel Slokan

 

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium