U13 Zlati – Turnir v Biljah in ligaška tekma

 

Bilje

V soboto se je 14 fantov, 13 iz naše selekcije in Marcel iz U12, odpravilo na turnir v Bilje, kjer je nastopilo 12 ekip. Vreme je bilo kot naročeno za igranje nogometa, sončno in ne preveč vroče.

V skupini smo najprej igrali proti Vipavi. Nasprotnik je bil nekoliko boljši in fizično močnejši. Priigrali so si več priložnosti in eno tudi izkoristili. Mi iz nekaj naših priložnosti nismo uspeli zadeti, tako da se je nasprotnik veselil minimalne zmage.

Na drugi tekmi smo igrali proti DMN Gorica. Tekma je bila dokaj izenačena, priložnosti pa na obeh straneh. Po naši napaki je nasprotnik povedel, ob našem pritisku na vrata nasprotnika pa so iz protinapada zadeli še enkrat. Takrat smo morali na vse ali nič in malo zamenjali postavitev. Dosegli smo en zadetek, za drugega pa je žal zmanjkalo časa. Tudi tokrat smo tako izgubili za en zadetek.

Kot tretji v skupini smo tako po kosilu igrali razigravanje od 9. do 12. mesta. Na prvi tekmi je bil naš nasprotnik Izola. Tekma je bila izenačena in čvrsta. Končala se je z rezultatom 2:2. Sledili so kazenski streli. Po 4 strelih je bil izid izenačen, v peti seriji pa je nasprotnik zadel, nam pa je veselje preprečila prečka in tako smo tekmo izgubili.

Ostala nam je še tekma za 11. mesto, kjer smo igrali proti ekipi iz Brd. Ponovno izenačena tekma, priložnosti na obeh straneh, a z drugačnim razpletom. Tokrat smo tudi mi imeli nekaj sreče in po priznanem avtogolu nasprotnika pred koncem tekme, zmagali z rezultatom 2:1.

Fantom gre čestitati, da so se kljub pomanjkanju športne sreče na prvih treh tekmah, zbrali in motivirali in za konec prišli do prve zmage.

Čeprav turnir ni bil rezultatsko najbolj uspešen, je bila to za nas vseeno pozitivna izkušnja. Odigrali smo 4 težke tekme, naučili smo se, da je v nogometu včasih veliko odvisno tudi od športne sreče in zbranosti od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

 Arne Tabor B

V nedeljo smo odigrali že novo ligaško tekmo. Na domačem igrišču je bil nasprotnik Arne Tabor B. Ponovno smo hitro zadeli, nato pa dolgo časa nismo mogli doseči zadetka, čeprav smo bili boljši od nasprotnika. Na koncu polčasa smo nasprotnika prisilili v avtogol, nato pa zadeli še sami in na odmor odšli z malo bolj občutno prednostjo.

Igra v prvem polčasu ni bila dobra, vsako žogo smo hoteli odigrati naprej, preveč je bilo netočnih podaj. V drugem polčasu je bila igra veliko boljša, tekoča, sestavili smo več zaporednih podaj, iz tega pa smo si priigrali tudi več priložnosti. Dosegli smo še 4 zadetke, kar nekaj priložnosti pa je ostalo neizkoriščenih. Nasprotnik je gol dosegel po naši napaki in nezbrani igri v zadnji vrsti. Takih napak si pri tej starosti ne bi smeli več privoščiti, saj nas lahko na bolj izenačeni tekmi stane 3 točk.

V naši igri je seveda še veliko rezerv, boljša igra v drugem polčasu pa bo osnova za nadaljnje treninge in tekme.

trener Gašper

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium