U13 Zlati – Uvodne tekme sezone

 

Velesovo-Šenčur

Ekipa U13 Zlati ločeno trenira od torka, 6. avgusta, torej skupno dober mesec. Skupna prisotnost ekipe v avgustu je bila slaba, zaradi česar izvedba prijateljskih tekem ni bila možna. Ekipa se je popolnila šele v zadnjem tednu avgusta. Takrat smo odigrali tudi prvo prijateljsko tekmo, na Drenu je bil naš nasprotnik Velesovo – Šenčur. Nasprotnik je bil boljši od nas in zasluženo zmagal, vseeno pa smo že na prvi tekmi lahko videli kar nekaj pozitivnih stvari.

Trebnje

Za vikend nas je že čakala ligaška tekma v Trebnjem. V tekmo smo vstopili dobro, čeprav je imel nasprotnik malo več od igre. Dobro smo se branili in iskali priložnosti v protinapadih. Pet minut pred koncem polčasa je nasprotnik po nezbranosti v našem kazenskem prostoru po kotu zadel. Med polčasom smo se dogovorili, da nič ni izgubljenega in da si želimo doseči zadetek. Fantje so pritisnili in si ustvarili kar nekaj zrelih priložnosti, vendar žoga ni našla poti v mrežo. Na drugi strani je nasprotnik do konca tekme zadel še dvakrat, obakrat po naši nezbranosti in slabih posredovanjih. V celoti gledano tekma ni bila slaba, imeli smo svoje priložnosti, zmanjkalo pa je malo zbranosti in tudi športne sreče.

Borovnica

Med tednom je nato sledila druga prijateljska tekma, tokrat smo na Drenu igrali proti ekipi iz Borovnice. Prvih nekaj minut je bila naša igra bolj raztrgana, ko pa smo dosegli prvi zadetek, so se fantje sprostili in igra je stekla. Celo tekmo smo pritiskali na vrata nasprotnika, le temu pa pustili bolj malo prostora za igro. Plod naše dobre igre in premoči je bilo veliko doseženih zadetkov, fantje pa so se preizkusili tudi na položajih, kjer drugače ne igrajo pogosto. Tekmo lahko ocenimo kot dobro, čeprav ni bilo pravega tekmovalnega naboja.

Vir

V nedeljo, 8. avgusta smo odigrali prvo domačo ligaško tekmo v sezoni. Na umetni travi na Vrhniki je bil naš nasprotnik Vir. Začeli smo spet slabše, naše podaje in sprejemi so bili premalo natančni. Kljub ne preveč dobrem začetku smo po odbiti žogi pred vrati zadeli za 1:0. Igra je bila nato v fazi napada boljša, v fazi obrambe pa smo bili predaleč stran od nasprotnih igralcev. Le te so pritiskali in kmalu prišli do izenačenja. Sledila je dokaj enakovredna igra in nekaj nevarnih napadov na obeh straneh. Po enem izmed njih smo po lepi akciji in prodoru z desnega krila zadeli za 2:1.

Enakovredna igra se je nadaljevala do konca prvega polčasa. Tudi v drugem je bilo dokaj izenačeno, s priložnostmi na obeh straneh. Nasprotnik je zadel vratnico, na drugi strani pa našo žogo dvakrat izbijal z golove črte. Na koncu tekme je nasprotnik pritiskal, želel izenačiti, vendar je naša obramba zdržala in tako smo se veselili prvih treh točk v sezoni. Veseli dejstvo, da smo kljub kvaliteti in dobri igri nasprotne ekipe, tudi mi odigrali zelo dobro tekmo in si na koncu zmago priborili z nepopustljivostjo.

Ekipa ima seveda še veliko prostora za napredek. Napake in pomanjkljivosti bomo skušali popraviti na treningih. Prisotnost na treningih se je občutno izboljšala, zato bo vse skupaj zdaj lažje.

Za konec se lepo zahvaljujem staršem za glasno in korektno navijanje na vseh dosedanjih tekmah!

Trener Gašper Stržinar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium