U13 Zlati – Zaključek leta

 

Zaključno druženje in zimska liga

V petek, 20. decembra je imela ekipa Zlatih namesto treninga na igrišču zaključno druženje na drsališču. Otroci, starši in trenerja smo se po začetnem preizkušanju na ledu razdelili v štiri ekipe, ki so se nato pomerile vsaka proti vsaki v hokeju na ledu. Velika večina je hokejsko palico prvič držala v rokah. Po šestih tekmah je sledilo okrepčilo s pico, čokolado in bonboni.

Nato so nekateri fantje drsali še skoraj uro in pol, ostali pa so se družili ob drsališču.

Tekma proti Slovanu

V soboto zjutraj smo igrali še zadnjo tekmo v letu 2019. Nasprotnik je bil ljubljanski Slovan.

Vreme nam ni šlo na roko, saj je ravno pred tekmo začelo deževati. Nasprotnik je bil nekoliko boljši in bolj konkreten, čeprav smo tudi sami poizkušali igrati in imeli nekaj priložnosti. Nasprotnik je rahlo premoč kronal z zadetkom za 1:0, mi pa smo iz protinapada izenačili. V drugem polčasu smo celo povedli po zelo lepo izvedenem prostem strelu našega kapetana.

Po vodstvu smo spet popustili in dopustili nasprotniku, da izenači. Kmalu je nasprotnik dosegel še tretji gol, ki ga je sodnica kljub sumljivi situaciji v našem kazenskem prostoru priznala. Na koncu smo pritisnili, vendar nam je za izenačenje zmanjkalo časa, poguma in sreče. S fanti smo se v pogovoru po tekmi strinjali, da bi lahko tako rezultatsko, kot tudi glede same igre, tekmo odigrali boljše.

Predstave v zimski ligi so pod nivojem naših iger v jesenskem delu sezone. Dejstvo je, da so nasprotniki v zimski ligi kvalitetnejši kot v naši MNZ ligi, vseeno pa večino golov prejmemo po lastnih napakah. Te napake moramo v drugem delu zimske lige čim bolj odpraviti.

Igralcem, staršem in vsem vašim bližnjim želim mirne in lepe praznike ter čim več zmag v letu 2020.

Trener Gašper

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium