U14 – Dobra predstava kljub porazu

 

Nedeljsko popoldne je selekcija U14 preživela v Domžalah. Nadaljevanje spomladanskega dela prvenstva smo pričeli s 1. uvrščeno ekipo na lestvici.

V uvodnih minutah nam ni uspelo vzpostaviti naše igre in ravnotežja, tako da smo imeli z nasprotnikovimi napadi kar nekaj težav. Že v 8. minuti smo zaostajali po nekaj neodločnih posredovanjih pred našim kazenskim prostorom. Do polčasa smo počasi začeli stopnjevati našo igro in ritem tekme. 

Po nezbranosti pri predložku oz. zavrnjeni podaji je nasprotnik na drugi vratnici podvojil vodstvo, mi pa smo nemalo zatem znižali izid na 2:1. Ko je nekako že kazalo, da bo to rezultat polčasa pa smo iz prostega strela z razdalje prejeli nesrečen gol v zadnjem napadu pred odmorom.

V drugem delu se nismo ustavljali in igrali odprto igro, s tem pa je naraščala zanimivost tekme. V enem izmed napadov so nad našim napadalcem storili prekršek za najstrožjo kazen, katero pa nam je žal nasprotni vratar mojstrsko obranil. V izdihljajih tekme so nam rahlo pošle moči in smo nasprotniku prepustili igro. Ta nam je v zaključku še dvakrat zatresel mrežo in postavil končni izid 5:1 za domačine.

Kljub na prvi pogled malo slabšem rezultatu so fantje prikazali vrhunsko predstavo in se niso ustrašili renomiranega nasprotnika. Pristop, borbenost in odnos sta bila na visokem nivoju za kar je potrebno fante pohvaliti. V tem ritmu nadaljujemo s treningi in pripravo na konec tedna.

V prihajajočem vikendu gostimo ekipo Kočevje Krka. Za tem gostujemo pri Arne Tabor, kjer se bo zaključil prvi del tekmovanja.

trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium