U14 – Dobra predstava v zimski ligi

 

V nedeljo so naši fantje nadaljevali zimsko ligo s tekmo proti prvi ekipi Arne Tabor U15, ki nastopajo v 1. MNZ ligi in se borijo z našo selekcijo U15 Črni za najvišja mesta.

Fantje so bili že skozi teden opomnjeni, da bo to ena težjih tekem v letošnji zimski ligi in da bo potrebno biti visoko motiviran in discipliniran v kolikor želimo odigrati dobro tekmo.

V prvem polčasu je nasprotnik prevzel pobudo in nas pritisnil v našo obrambno tretjino, kjer pa smo tudi z nekaj sreče obranili vse njihove napade. Ob koncu prvega dela smo se otresli pritiska in spustili žogo na tla. Začeli smo igrati bolj sproščeno in si ustvarili tudi dve priložnosti. 

V drugem delu pa se je slika obrnila, saj smo mi prevzeli pobudo in bili že v uvodu nevarni. V eni izmed priložnosti smo z lepo globinsko podajo zadeli in povedli z 1:0. V enem izmed protinapadov smo imeli nekaj smole pri izbijanju žoge, nasprotnik pa je to kaznoval z lepim zadetkom in izenačil. Ob koncu smo zadeli še enkrat, vendar je bil naš napadalec za malenkost preblizu nasprotnikovih vrat, tako da je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Gledalci so lahko videli super srečanje in res dobro predstavo naših fantov. Pristop, borbenost in tempo tekme so bili res na visokem nivoju, kar je bilo zelo zadovoljivo. Prav tako smo bili disciplinirani in odločni čez celotno srečanje. Na tem bomo gradili naprej že konec tedna, ko se odpravljamo na priprave v Čatež. Tam bomo že prvi dan odigrali prijateljsko tekmo s selekcijo Posavje Krško U14.

trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium