U14 – Zmaga za zaključek jesenskega dela prvenstva

 

Selekcija U14 je v soboto odigrala zadnjo tekmo v jesenskem delu prvenstva. Za fanti je uspešno odigranih 10 tekem na velikem igrišču po sistemu 11 na 11. Predvsem je navdušila zadnja tekma v gosteh pri Iliriji.

Sobotni obračun smo začeli s 30 minutno zamudo, saj so nam jo rahlo zagodli reflektorji in težave z razsvetljavo.

V uvodu srečanja smo začeli zelo podjetno in že v 6. minuti srečanja povedli. V prvem delu smo si pripravili še dve izjemno lepi priložnosti, a smo bili obakrat premalo natančni in nam je ponovno slavje preprečila prečka. 

V drugem delu je nasprotnik rahlo prevzel pobudo in je imel žogo nekaj več v svojih nogah ter si pripravil kar nekaj priložnosti. V obrambi smo skozi celotno srečanje delovali dobro, disciplinirano in odločno prav tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. 

Po zmedenosti in neodločnosti v nasprotnikovem kazenskem prostoru smo 10 minut pred koncem povišali vodstvo. Spremljali smo lahko pravo tekmo, z veliko teka in borbe, lepih potez in pravega tekmovalnega naboja. Nasprotnik je takoj po našem zadetku pritisnil na naš gol in si ustvaril najlepšo priložnost na tekmi, katero je naš vratar vrhunsko obranil in ohranil našo mrežo nedotaknjeno. 

V enem zadnjih napadov tekme smo odvzeli žogo in skoraj s polovice igrišča kaznovali vratarja, ki je bil preveč oddaljen od svojih vrat in s čudovitim zadetkom postavili končni izid 0:3.

Fantom vse čestitke in pohvale za res odlično odigrano tekmo in prigarane tri točke. Pohvale tudi fantom z Ilirije, ki so odigrali zelo korektno tekmo in nam po koncu tekme športno čestitali. 

Zahvala tudi staršem za strpnost pred tekmo in podporo in navijanje s tribun med tekmo. 

Nov teden nadaljujemo s treningi in s pripravami na zimsko ligo, ki jo bomo igrali v Radomljah. 

trener Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium