U15 Črni – Od poraza do prve zmage!

 

Sreda – Novo mesto

Selekcija U15 Črni je v štirih dneh odigrala kar 2 tekmi. V sredo se je v zaostali tekmi v gosteh pomerila z NK Krko. Fantje so bili večino tekme enakovreden tekmec. Prvi so tudi dosegli zadetek, vendar je stranski sodnik sumljivo situacijo ocenil kot prepovedan položaj in dvignil zastavico. Glavni sodnik je zato razveljavil zadetek. V zadnji minuti prvega polčasa je ob padcu zbranosti naša ekipa nesrečno prejela zadetek. V drugem polčasu smo stopili skupaj in bili bolj nevarni za nasprotnikov gol. Zapravili smo tudi 100% priložnost v kazenskem prostoru. Našo neizkoriščeno priložnost so nasprotniki kaznovali in ponovno zadeli ter naši ekipi prizadejali prvi poraz v spomladanskem delu.

Sobota – Vrhnika

V soboto so v domačem športnem parku Vrhnika naši fantje pričakali ekipo Save Kranj, ki je naš neposredni konkurent za obstanek v 1. slovenski ligi – zahod. Obe ekipi sta tekmo začeli previdno in do konca prvega polčasa se ni zvrstilo veliko priložnosti. Omembe vredna je priložnost iz kota, ko je prišlo do zmede na prvi vratnici pri domači obrambi in je gostujoči napadalec zadel iz težkega položaja za vodstvo Save Kranj. Veselja gostov pa je bilo kmalu konec, ko smo iz faze branjenja po hitrem prehodu v napad zadeli z roba kazenskega prostora in poravnali izid. Ob koncu tekme je domačo ekipo s približno 20 metrov domači vezist s pravim eurogolom popeljal v vodstvo z 2:1, kar je na koncu zadostovalo za zmago in prve tri točke naše ekipe v tej sezoni!

Trenerja in ekipa se zavedajo, da smo danes naredili prvi velik korak proti obstanku, vendar vedo, da bo pot še zahtevna in da bo na njej potrebno tudi nekaj športne sreče. S tem tednom so zadovoljni, prav tako pa že nestrpno pričakujejo nove tekme in izzive na katerih bodo lovili nove točke. Naslednja tekma je v Gorici, kjer bomo poskusili favoritu odščipniti še kakšno točko.

Trener Iztok Gruden in pomočnik Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium