U15 Črni – Prva zmaga

 

V soboto, 16.2., se je naša ekipa U15 Črni v zimski ligi v Radomljah pomerila z ekipo U15 Radomlje. Ekipa iz Radomelj nastopa v MNZ ligi. Tam zaseda visoko 2. mesto in se bori za preboj v 1. slovensko ligo.  Pred tekmo so zato veljali za močnega nasprotnika.

Prvi polčas

V uvodnih minutah tekme, so Radomljani rahlo prevzeli pobudo in večino časa držali žogo v svojih nogah, vendar si niso uspeli ustvariti omembe vredne priložnosti. Naši fantje so se nekje na sredini 1. polčasa ‘prebudili’ in začeli nizati priložnosti za zadetek. Proti koncu prvega polčasa je po odlični globinski podaji nasprotnikovo mrežo zatresel domači napadalec in ekipa NK Dren Vrhnika Črni je povedla z 1:0. Ekipa Radomelj je z razdalje stresla okvir vrat, vendar se rezultat ni spremenil, tako da so naši fantje odšli na odmor s prednostjo enega gola.

Drugi polčas

V drugem polčasu dolgo ni bilo priložnosti. Igra se je večinoma odvijala na sredini. Trener Iztok je opravil nekaj zamenjav, tudi v vratih in ponudil priložnost drugemu vratarju. Nasprotnik je rahlo pritisnil na naša vrata in skozi sredino prišel do priložnosti in zadel za 1:1. Fantje se do konca tekme niso predali in s kontinuiranimi napadi oblegali vrata nasprotnika. To se je kmalu obrestovalo, saj so hitro zadeli, kmalu za tem pa še enkrat in si ustvarili lepo prednost, ki so jo mirno zadržali do konca tekme in osvojili 3 točke. To je bila sploh prva zmaga za selekcijo U15 Črni v tej sezoni!

Trener Iztok in pomočnik Tadej sta bila z videnim zadovoljna, vendar moramo še naprej trdo delati, da bomo v drugi del sezoni vstopili maksimalno pripravljeni.

Pohvale najprej fantom za odličen pristop in borbo, saj so predvsem sebi dokazali, da znajo igrati odličen nogomet. Pohvale tudi staršem in navijačem za podporo in glasno navijanje s tribun.

Trener Iztok Gruden in pomočnik Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium