U15 Črni – Uvod v sezono z zmago

 

Okoli nedeljskega popoldneva so novo tekmovalno sezono v domačem športnem parku na Vrhniki otvorili fantje iz ekipe U15 Črni. Zoperstavili so se gostom iz NK Svoboda Ljubljana, s katerimi smo se pomerili že v pripravljalnem obdobju. 

V prvem polčasu smo zagospodarili na igrišču že od prve minute. V 2. minuti smo, po odličnem prodoru domačega vezista, izkoristili ponujeno priložnost in povedli z 1:0. Le nekaj minut kasneje so nasprotniki napravili prekršek v svojem kazenskem prostoru, tako da smo z 11 metrov povišali na 2:0. 

Na sredini polčasa, ko smo imeli že tri gole prednosti, smo po nerodnem posredovanju prejeli rdeči karton in tekmo nadaljevali z desetimi igralci. 

V drugem polčasu smo nadaljevali s kontinuiranimi napadi na nasprotnikova vrata kljub temu, da smo imeli igralca manj na terenu. Imeli smo veliko priložnosti iz katerih bi morali doseči še kakšen zadetek več. Proti koncu tekme smo dosegli še dva in tekmo rutinirano pripeljali do konca. Končni rezultat tekme je bil 5:0. Fantje so priborili prvo zmago ter tri točke v novi sezoni.

Skozi sezono želimo igrati hiter in napadalno usmerjen nogomet ter biti nevarni iz vseh položajev. To so fantje na tej tekmi že dokazali, saj so zadetke zadeli napadalec, dva vezista in levi zunanji branilec.

Fantje so tekmo odigrali dobro, žoga je krožila in priložnosti so se vrstile. Malo je vseeno pešala realizacija pred nasprotnikovimi vrati, katero bomo poskusili izboljšati v prihajajočih tednih. Hvala tudi staršem za podporo in glasno navijanje s tribun. 

Trener Iztok Gruden in pomočnik Tadej Špicar

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium