U15 – Dišalo po zmagi, na koncu remi

 

V nedeljo 14.10.2018, smo s selekcijo U15, na Vrhniki gostili NK Jadran Železničar. Izenačena tekma, kjer smo ob vodstvu z 1:0 zapravili nekaj ugodnih situacij, da bi se še bolj približali zmagi, se je na koncu končala z remijem 1:1.

Tekma se je sicer začela po notah gostov, ki so v začetku srečanja prevzeli pobudo in si skozi posest poskušali ustvariti priložnost za zaključek napada. Mi smo pri preprečevanju tega delovali dobro, se striktno držali dogovorov in tako iz minute v minuto prevzemali vse več kontrole nad tekmo. V prvem polčasu smo si priložnosti ustvarjali predvsem preko krilnih položajev in prekinitev, saj je bilo kar nekaj prekrškov nad našimi nogometaši storjenih v bližini nasprotnikovega gola. S teh smo si pripravili kar nekaj ugodnih situacij za dosego zadetka in v 27. minuti srečanja eno tudi izkoristili. Po odlični podaji s kota, smo odločno dobili skok in zadeli za vodstvo z 1:0. Tako kot v Dekanih je bil po podaji Zukića znova natančen Lipoglavšek.

V drugem polčasu so gostje naredili nekaj rotacij v svoji postavitvi in še bolj pritisnili na naša vrata, a hkrati tvegali precej. Večino njihovih poskusov smo uspešno krotili ter si preko odvzetih žog na nasprotnikovi polovici priigrali tudi nekaj priložnosti, ki bi jih morali bolje izkoristiti. Zadetek je visel v zraku, a je žal na koncu padel v našo mrežo. Po neodločnosti v zvezni vrsti, je napako branilcev, v svojem drugem poskusu, izkoristil gostujoči napadalec. Po izenačenju, do konca tekme ni bilo izrazitih priložnosti ne na eni, ne na drugi strani.

Tekma se je končala z rezultatom 1:1, kar je ob stanju na lestvici veliko bolj ustrezalo gostom. Nas pa znova prikrajšalo za zmago, ki bi si jo fantje po vsem vloženem trudu in delu več kot zaslužili. A žal je pot do tja težka in polna preizkušenj.

Na nas je, da tudi po takih tekmah ostanemo vztrajni in predani. Priložnost za nove prvenstvene točke pa izkoristimo že v soboto, ko s fanti gostujemo pri ljubljanski Olimpiji. Zaupanje v to, da smo sposobni svojo igro dvigniti še na višji nivo, nas mora krasiti skozi celoten »delovni« teden, da bomo sobotno tekmo lahko pričakali dobro pripravljeni. Skozi izkušnje, ki se nam po 10. krogih 1. lige U15 Zahod počasi, a vztrajno nabirajo pa moramo še naprej zoreti.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium