U15 – Dva polčasa, dve podobi

 

V nedeljo, 30.9.2018, smo na Vrhniki še tretjič v letošnji sezoni gostili 1. Ligo U15 Zahod. Po nezasluženem porazu na zadnji domači tekmi smo tokrat, tudi z nekaj sreče, prišli do pomembne prvenstvene točke. Tekma z Gorico se je na koncu končala z 1:1.

Začetek tekme je prinesel prevlado gostov, ki so v prvem polčasu povzročali precej preglavic našim nogometašem. Venomer smo bili prepočasni, prepozni in premalo odločni v svojih dejanjih, kar so gostje uspeli kaznovati v 28. minuti. Po zaporedju naših napak je nasprotni napadalec, po izjemnemu prodoru in podaji soigralca, ostal neoviran in zadel za 0:1. Tudi sicer smo bili v prvem polčasu neprepoznavni, zato smo lahko veseli, da smo na odmor odšli le z golom zaostanka.

Odmor nam je očitno koristil, saj smo v drugi polčas vstopili povsem drugače. Z veliko večjo željo in odločnostjo smo končno tudi sami začeli ovirati nasprotnikova vrata, odvzemati vse več žog in dobivati dvoboje 1:1. To nam je vlivalo pogum, da smo bili v fazi napada še bolj direktni.

Trud in vztrajnost fantov sta bila poplačana v 67. minuti, ko smo po zmedi v nasprotnikovemu kazenskemu prostoru uspeli izenačiti ter tekmo uspešno pripeljati do konca. Res je, da smo imeli ob tem tudi precej sreče, saj so gostje ob naših napadih in razredčeni obrambi nekajkrat prišli do izjemno lepih situacij. Dvakrat nas je rešil tudi okvir vrat. A tokrat nam je sreča vrnila izgubljeno na tekmi s Krko in omogočila, da smo po koncu tekme veseli pozdravili številne navijače ob igrišču.

Časa za počitek pa ni na pretek, saj nas v tem tednu čakata še dve tekmi. Prva že v sredo, ob 16:30 uri, ko odhajamo na izjemno pomembno gostovanje k NK Sava Kranj ter druga, ko se v soboto z avtobusnim prevozom odpravljamo k NK Jadran Dekani.

Točka z včerajšnje tekme je zagotovo lepa popotnica, a še bolj pomembno opozorilo je slabo odigran prvi polčas. Ta se nam v prihodnjih tekmah zagotovo ne sme ponoviti, če želimo nadaljevati z zbiranjem prvenstvenih točk.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium