U15 – Konec jesenskega dela sezone

 

Z domačo tekmo proti NK Bravo, smo v soboto 24.11.2018, sklenili s prvenstvenimi tekmami prvega dela tekmovanja v 1. Ligi U15 Zahod. Poraz z 0:2 proti jesenskemu prvaku kljub temu, da smo ostali brez točk, vzbuja optimizem pred spomladanskim delom sezone!

V skladu s položajem na lestvici, so že v začetku tekme pobudo prevzeli gostje iz Ljubljane ter predvsem preko bočnih položajev poskušali ustvariti priložnost za zaključek napada. Teh niso ustvarili veliko, saj so domači fantje odigrali enega najboljših polčasov v tej jeseni in s kolektivnim ter izjemno odločnim pristopom dobili večino ključnih dvobojev. Ob tem se je ponujalo kar nekaj prostora in priložnosti za protinapad, a jih nismo najbolje izkoristili. Nekaj težav pa smo, predvsem zaradi neprimerne obutve posameznikov, imeli tudi z razmočeno podlago.

Tekma je bila namreč odigrana na zahtevnem igrišču, ki pa je bilo za ta letni čas zelo kvalitetno pripravljeno, za kar gre izjemna pohvala vsem v klubu, ki skrbijo za igrišče, še posebej pa g. Milanu Velkavrhu! Ne glede na obremenjenost igrišča in vremenske pogoje v katerih so potekale nekatere tekme jesenskega dela, venomer optimalno pripravil igralno podlago!

Prvi polčas 16. kola je tako minil predvsem med obema kazenskima prostoroma ter z veliko igre na telo. Žal je ob tem, v 23. minuti zgolj za trenutek popustila naša zbranost. Po kotu gostov smo žogo sprva neuspešno izbijali, po »fliperju« v kazenskem prostoru pa nesrečno pospravili v lasten gol. Ena redkih napak na tekmi, je bila dovolj, da so gostje ob polčasu vodili z 0:1.

Tudi v drugem polčasu smo bili priča podobnemu poteku igre. Gostje z nekoliko več pobude, mi pa smo iskali svoje priložnosti po odvzetih žogah in hitrih prehodih. Žal nas je zapustila agresivnost iz prvega polčasa in tako smo prevečkrat bežali od dvoboja ter bili premalo agresivni v skoku.

Kljub tem smo do konca tekme verjeli v to, da lahko rezultat obrnemo v svojo prid. Proti kvalitetnemu nasprotniku smo uspeli zadržati strukturo, rep in glavo naše igre. Ob koncu pa tvegali vedno več ter iz minute v minuto, v želji, da bi okrepili možnosti v napadu, redčili obrambne vrste. Žal se nam tveganje ni obrestovalo in ob koncu tekme smo morali še drugič po žogo v lastno mrežo. Rezultat 0:2 je pomenil, da jesenski del sezone zaključujemo s petimi prvenstvenimi točkami.

Kljub točkovno nekoliko slabši jeseni, smo na tekmah vrhniških fantov iz kroga v krog videli velik napredek. Izkušnje, ki so se nabirale iz tekme v tekmo so nas preoblikovale tako v nogometnem, kot tudi v osebnostnem smislu, kar je iz dneva v dan opaziti v obnašanju na in izven igrišča ter delu na treningih. Ob vsem tem so fantje rastli kot ekipa ter okrepili medsebojna prijateljstva. Vse to pa v klubu vzbuja in krepi prepričanje, da bomo ob koncu sezone potrdili tudi na lestvici.

Zaostanek za mesti kamor ciljamo ni nedosegljiv, a bo potrebno maksimalno kvalitetno izkoristiti zimski čas. Pogoji, ki se z novo umetno travo vedno bolj približujejo konkurenci, so še en korak v pozitivno prihodnost. Na nas pa je, da jih z vztrajnostjo, s prizadevnostjo in predanostjo čim bolje izkoristimo ter poskrbimo, da bomo na nadaljevanje tekmovanja optimalno pripravljeni!

Ob koncu jesenskega dela sezone posebna zahvala vsem v klubu ter staršem, za vztrajno spodbudo in podporo, ki smo je bili deležni v tem delu prvenstva. Verjamemo, da je bil ves čas, ki ste ga namenili fantom selekcije U15, poplačan in se skupaj z vami že veselimo spomladanskega dela sezone.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium