U15 – Poraz v Dekanih

 

V soboto 6.10.2018, smo s selekcijo U15 gostovali pri NK Jadran Dekani. Za nami je sicer dobro odigrana tekma, a vnovič tega nismo potrdili z rezultatom.

Domačinom smo se že v začetku tekme dobro zoperstavili ter imeli kontrolo nad dogajanjem na igrišču. Bili smo dobro organizirani, se držali dogovorov in preko hitrih prehodov ogrožali nasprotnikova vrata. Razlika v pristopu je bila predvsem v primerjavi s sredino tekmo v Kranju ogromna.

Žal je tudi tokrat nasprotnik zadel praktično iz svoje prve prave priložnosti. Zadetek pa znova spektakularen, volej udarec s prvim dotikom, v dolgi kot vratarja, za vodstvo domačih v 15. minuti. A odnos naših fantov in predanost na igrišču se je hitro poplačala. Odgovor po prejetem zadetku je sledil hitro. Že dve minuti kasneje smo po dobro izvedenem kotu zadeli tudi mi ter rezultat poravnali na 1:1. Od takrat naprej smo spremljali kakovostno in odprto tekmo, kjer so se napadi vrstili na eni in drugi strani. Tesen obračun je na koncu odločila nekoliko slabša reakcija v fazi obrambe. Trenutek nezbranosti, trenutek neodločnosti v našem kazenskem prostoru in žoga je v 58. minuti znova nesrečno našla pot v naša vrata.

Težek poraz v Dekanih, ki si ga po prikazanem nismo zaslužili, je bil kljub vsem nadaljnjim poskusom na koncu neizbežen. Vseeno pa smo dokazali, da ob pravem odnosu, požrtvovalnosti, predanosti in nekoliko večji meri poguma tudi mi znamo igrati nogomet na nivoju 1. lige U15 Zahod.

Vsaka nova tekma našim fantov prinaša številne izkušnje iz 1. lige, ki jih do sedaj še niso imeli. Prav te izkušnje pa so običajno tisto, kar v tesnih obračunih, kot smo mu bili priča v Dekanih, ustvari razliko med tekmecema. Vnovič se je namreč pokazalo, da smo v ključnih trenutkih še zmeraj nekoliko prekratki, premalo natančni in odločni.

Verjamemo, da bo drugače že v nedeljo, ko ob 15:30 na Vrhniki gostimo NK Jadran Železničar. Pridobljeno znanje in izkušnje s tekem, ki smo jih v letošnji sezoni že odigrali, morajo fantje oplemenitili še z delom na treningih ter tako že v prihodnjih krogih unovčiti tudi skozi prizmo rezultata.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium