U15 – Poraženi iz Ljubljane

 

V soboto 20.10.2018, smo s selekcijo U15, gostovali pri NK Olimpija ter tekmo izgubili s 5:0.

Tekmo v katero smo zaradi bolezni, poškodb in šolskih obveznosti vstopili precej oslabljeni, smo sprva dobro odprli. Veliko poguma in pravih odločitev nas je v prvem polčasu kar nekajkrat približalo nasprotnikovemu golu, kjer bi lahko z malce več športne sreče tudi povedli. Znova smo dosegli zadetek, ki je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, imeli situacijo 1:1 z vratarjem in ob tem še nekaj spodbudnih priložnosti, ki so obetale precej več kot klavrn konec. A žal smo ob zaključku prvega polčasa nekoliko popustili v dvobojih ter izjemno kakovostnemu nasprotniku dovolili preveč. Hitra akcija domačinov po desnem krilu, je bila v 31. minuti dovolj, da smo prejeli zadetek ter se znašli v zaostanku z 1:0. Kmalu zatem je sledil še nerazumljivo spregledan prekršek, nad našim nogometašem, na sredini igrišča in domačini so vodili z 2:0. Velik šok pred odhodom v slačilnico.

Drugi polčas smo tako začeli z dvema goloma zaostanka in precej razigranim nasprotnikom, ki je skozi preostanek tekme unovčil svojo kakovost ter proti koncu tekme razliko povečal predvsem na račun fizične nadvlade. Domačini so bili tokrat enostavno prehitri za nas, kar nas je prisililo v številne napake. Naše priložnosti so po drugi strani tudi v drugem polčasu ostale neizkoriščene in tako je bil poraz neizbežen.

Še en težak dan za naše fante, ki ga ne bo lahko pozabiti. A časa pred eno od ključnih tekem prvenstva imamo dovolj, da strnemo misli ter z maksimalno zbranim in predanim pristopom na treningih, prisilimo »srečo«, da se v prihodnje končno nasmehne tudi nam. Zavedanje, da nam prav vsi težki trenutki pomagajo pri osebnostni rasti ter grenkoba poraza pa nas morata siliti v to, da v delo vložimo še več.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium