U15 – Prva prijateljska tekma

 

V nedeljo pozno popoldan smo odigrali tekmo v Grosupljem z nasprotnikom, ki nastopa v prvi slovenski ligi. Na predlog domačega trenerja smo tekmo odigrali 3 x 30 minut, kar je bilo za nas odlično, saj je na tekmo prišlo kar 22 igralcev. Tako je bila priložnost, da je vsak igralec dobil vsaj 30 minut igre, kar je skoraj polčas prvenstvenega srečanja.

V prvi tretjini smo srečanje začeli odlično, ter pol tretjine bili veliko boljši nasprotnik. V drugi polovici nam je začelo zmanjkovati sape in domači so vzpostavili ravnotežje. Rezultat te tretjine je bil 1:1.

V drugi tretjini, po veliko menjavah, je bila naša igra nekoliko slabša, domači pa so svojo premoč kronali z dvema zadetkoma. Tudi v zadnji tretjini, je bilo opravljenih veliko menjav. Najprej so domači zadeli dvakrat, nato mi dvakrat in v zaključku tekme smo oboji dosegli še po en zadetek. V tej tretjini pa nam je žal zadnja linija igrala premehko in tudi z veliko napačnega varovanja in postavljanja.

Iz te tekme lahko naredimo odlične povzetke. Na trenutke igramo odlično, kar nekaj igralcev vhodnega letnika lepo izkorišča svoje minute. Manjka nam osnovna moč, a to je najmanjši problem, ker je do prvenstva še daleč. Najbolj me kot trenerja moti premalo razmišljanja v igri pri nekaterih igralcih v odločilnih trenutkih. A fantje dobivajo in sprejemajo informacije, ki bodo vse dvignile na višji nivo.

UroŠ Bučan

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium