U15 – Razočarani z Ježice

 

V sredo 7.11.2018, smo pri ljubljanskemu NK Interblock s selekcijo U15 igrali še zadnjo tekmo prvega dela prvenstva. Na izenačenem gostovanju, ki je bilo zelo pomembno za obe ekipi, so na koncu vse tri točke ostale v Ljubljani.

Skozi celotno srečanje smo sicer bili nekoliko boljši nasprotnik, a svoje premoči nismo znali unovčiti. Zadetek smo prejeli iz prve (in morda celo edine) prave situacije nasprotnika, ko nam je znova nerazumljivo popustila zbranost in smo s premalo agresije v svojem kazenskem prostoru nasprotniku omogočili, da pride do neoviranega udarca na gol. Ob tem seveda ne smemo odvzeti zaslug domačemu napadalcu, ki je v 8. minuti, z roba kazenskega prostora, izjemno natančno zadel daljši vratarjev kot.

Po uvodnem šoku smo s pravim pristopom, željo in vztrajnostjo sicer domačine pritiskali do zadnjega sodniškega piska, a bili ob zaključkih premalo natančni. Situacij iz katerih bi morali še bolj konkretno ogroziti domača vrata je bilo veliko, na koncu pa lahko naše priložnosti povzamemo predvsem skozi tri najbolj izrazite: zadet okvir domačih vrat v prvem polčasu, dosežen in morda celo neupravičeno razveljavljen zadetek v drugem polčasu ter situacija 1:1 z vratarjem, nekaj minut pred koncem tekme.

Kljub še eni boleči zaušnici fantom tokrat ne moremo očitati prav dosti, saj so bili blizu svojih limitov. Prej nasprotno, nas lahko prikazano navdaja, da z optimizmom zremo v drugo polovico sezone, ko bomo stvari postavili na pravo mesto. V prvenstvu namreč zagotovo še nismo rekli zadnje in z ekipo še naprej verjamemo v uresničitev zastavljenega cilja. Izkušnje, ki so se nabrale skozi vse te močne in izenačene tekme pa se bodo kmalu nakopičile v tolikšni meri, da bomo v ključnih situacijah še bolj mirni, zanesljivi in predvsem učinkoviti.

Iskrena hvala tudi tokrat vsem navijačem. Staršem, trenerjem in drugim članom kluba, ki so bili z nami v Ljubljani. Podpora okolja v katerem vsakodnevno delujemo nas spremlja od prvega dne in jo občutimo na vsakem koraku!

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium