U15 – Remi pri vodilnemu na lestvici

 

V soboto 3.11.2018, smo s selekcijo U15, zaradi dodobra razmočenega igrišča na Vrhniki, »domačo« tekmo odigrali v Domžalah, pri tamkajšnjem NK Domžale. »Gostovanje« pri najboljši ekipi lige smo izkoristili za novo prvenstveno točko.

Tekme, v katero smo zaradi poškodb, bolezni in počitniških odsotnosti znova vstopili oslabljeni, smo se lotili dobro. Fantje so na igrišču upoštevali dogovore iz slačilnice. Bili so odločni ter iz minute v minuto spoznavali, da se ob pravemu odnosu, požrtvovalnosti in odgovornosti lahko kosajo tudi z najboljšimi nogometaši v ligi. Kljub podrejenemu položaju na igrišču smo nasprotniku dovolili zelo malo. Nekaj udarcev z razdalje in polpriložnosti so si sicer uspeli ustvariti, a nas je prisebnost in kakovost našega vratarja ohranjala mirne.

Še več, sredi prvega polčasa smo zapravili najlepšo priložnost na tekmi. Po izjemni samostojni akciji, se je dvoboj našega napadalca, iz oči v oči z vratarjem, na koncu končal z udarcem mimo gola. Zapravljene priložnosti nismo dolgo objokovali, temveč še bolj zbrano nadaljevali. Ob polčasu smo tako, še z začetnim rezultatom, odšli na zaslužen počitek.

Drugi polčas se je začel še v višjem tempu kot prvi. »Gostje« so bili namreč še bolj agresivni in so želeli gol doseči kar se da hitro. Z visokim pritiskom so nas sicer uspešno omejevali, a bili po drugi strani precej neodgovorni ter puščali veliko prostora za naše napadalce. Žal tega nismo uspeli unovčiti tako kot bi lahko.

Pritisk »gostov« je svoj vrhunec doživel v 42. minuti. Nedolžen predložek z desne strani smo slabo izbili in s tem domžalskemu napadalcu omogočili, da se je v neposredni bližini gola znašel v izjemni priložnosti. Vratar je bil nemočen in »gostje« so povedli z 1:0.

Prejeti zadetek je seveda botroval temu, da smo v nadaljevanju tekme več tvegali tudi sami. Naš trud je bil poplačan v 60. minuti, ko je Lukežič sprva prisilil domžalskega vratarja v napako, nato pa podarjeno priložnost še mirno izkoristil!

Ob izenačenju, smo v zadnjih 10 minut tekme tako krenili z glasno podporo naših navijačev, ki je že tako uspešno tekmo spremenila v izjemno izkušnjo za naše nogometaše. Minute so sicer minevale nekoliko počasneje kot običajno, a zbranost, odločnost in natančnost v obrambnih nalogah nam je omogočila, da smo se ob koncu veselili zaslužene točke.

Spoznanje, da smo jo dosegli pri vodilni ekipi lige, nam pred prihodnjimi obračuni vliva še več optimizma. Nagrajuje namreč tako delo v selekciji U15 Črni, kot tudi delo v selekciji U15 Zlati ter skozi napredek fantov obeh ekip potrjuje, da smo pri delu v klubu in razvoju teh fantov na pravi poti.

Navsezadnje je točka nagrada tudi za vse fante in družine, ki so se v počitniško-prazničnih dneh odpovedali prostemu času in izletom ter veliko časa, kljub izjemno slabemu vremenu in razmerah na igriščih, namenili nogometu!

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium