U15 – Sreča obrnila hrbet

 

V soboto 15.9.2018, smo na Vrhniki še drugič v letošnji sezoni gostili 1. Ligo U15 Zahod. Tudi tokrat, smo se na domačem igrišču pokazali v pravi luči, a nam je sreča obrnila hrbet in ostajamo brez prvenstvenih točk.

Tekma se je začela po predvidevanjih. Novomeščani so imeli žogo za odtenek več v svoji posesti, a smo se kvalitetno, dosledno in organizirano branili. Iz minute v minuto pa postajali odločnejši, bolj uspešni pri odvzemanju žoge ter na ta način prevzemali pobudo v igri. V prvem polčasu smo si ustvarili kar nekaj situacij pred nasprotnikovim golom, ko bi se lahko izcimilo več, a smo bili večkrat premalo konkretni ter nenatančni ob zadnji podaji. Na polčas smo tako odhajali z začetni rezultatom, a prepričanjem, da nam bo v drugem uspelo.

Ob prihodu s slačilnice, so se sprva sicer v našo igro prikradle napake, a smo znova precej hitro prevzeli kontrolo nad igro. Nadaljevali smo z odločno igro v obrambi, se preko hitrih prehodov po osvojeni žogi znašli v odličnih situacijah za zadetek, a jih zapravljali eno za drugo. Nekajkrat se je izkazal tudi gostujoči vratar, ki je ob dvobojih 1:1 reševal svojo ekipo. Zaradi zapravljenih priložnosti smo postali nekoliko nestrpni ter za trenutek pozabili na obrambo, kar so gostje kaznovali s hitrim protinapadom v 57. minuti.

Kljub prejetemu zadetku smo se hitro pobrali, znova napadli ter si ustvarili izjemno priložnost za izenačenje. Po dodobra izigrani gostujoči obrambi smo se znašli pred praznim golom, zgrešili in zapravili možnost za takojšnje izenačenje. Ob tem smo izgubili tudi upanje v preobrat, postali neodgovorni in si v kratkem obdobju privoščili preveliko število napak. Gostje so nas kaznovali še z dvema zadetkoma ter ob koncu, rezultatsko suvereno osvojili nove tri točke.

Razlogov za objokovanje je tako ogromno! Ob dobri igri, vseh ustvarjenih priložnostih in nezasluženem porazu pa nam ne ostane drugega, kot da z delom nadaljujemo še bolj zagnano ter verjamemo v to, da zmoremo še bolje!

Navsezadnje imamo do naslednje tekme na voljo kar dva tedna, v katerih moramo poskrbeti, da bomo v nedeljo, 30.9.2018, ko v goste prihajajo Novogoričani, na igrišču znova takšni kot znamo in si želimo biti.

Matej Drobnič

Copyright © NK Vrhnika 2023 Izvedba: Erpium.com Erpium